Fejlesztés

2022.10.11. 17:03

Nagyürögd felől is le lehet majd szállni a váradi reptéren

Újabb nagyszabású fejlesztésbe kezd a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér: négyszáz méterrel meghosszabbítják a kifutópályát és olyan repülésirányító rendszert is beszereznek, amelynek segítségével Nagyürögd felől is le lehet majd szállni a reptéren.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

Augusztus 31-én írta alá a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér és a Szállításügyi Minisztérium a váradi reptér fejlesztésére vonatokozó finanszírozási szerződést, jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Răzvan Horga, a létesítmény igazgatója. A beruházás összértéke 132.785,734 lej, ebből az Európai Unió 95.542.666 lejt fizet a 2014–2020-as Nagy Infrastrukturális Operatív Programon keresztül. A fejlesztés részleteiről Eugen Tuduc, a reptér aligazgatója beszélt. Elmondta, hogy négyszáz méterrel meghosszabbítják a kifutópályát Nagyürögd felé. Ennek érdekében mintegy harminc hektárnyi telket kisajátítanak Nagyürögdön, a kártalanítások egy részét már ki is fizették. Tuduc elárulta, hogy hosszú évek óta az a terv, hogy legalább 2400 méteres legyen a kifutópálya, de mivel korábban nem adtak uniós finanszírozást kisajátításokra, ezért a legutóbb csak 2100 méteresre bővítették a pályát, és csak most nyílik lehetőség a legmegfelelőbb, 2500 méteres hosszúságot biztosítani. Hogy mennyire fontos a hosszabb kifutó, azt példával illusztrálta az aligazgató: 2018-ban egy Ryanair járat nem tudott leszállni a váradi reptéren, mert induláskor túl sok üzemanyagot töltöttek a gépbe, és így túl nehéz volt, amikor Nagyváradra ért, ezért a járatot Szófiába (!), a bolgár fővárosba irányították át. A leszállást ugyanis nagyon sok tényező befolyásolja: a gép súlya, a kinti hőmérséklet, az időjárási és látási viszonyok, és természetesen a leszállópálya hossza is. A pályahosszabbítás után a nagyobb, C típusú személy- és teherszállító gépek is le fognak tudni szállni Nagyváradon. 

A hosszabb kifutópályához modernebb repülésirányítási rendszer is dukál, ennek a beruházásnak a keretében ilyet is beszereznek, amelyhez egy performánsabb kifutókivilágítási rendszer is tartozik. Tuduc kifejtette, hogy jelenleg olyanok a látási viszonyok, hogy Nagyvárad felől már 300 méterről látható a gépről a pálya, de Nagyürögd felől csak ezerötszáz méter távolságból látszik a kifutópálya, ezért gyakorlatilag minden repülő Nagyvárad irányából száll le a reptéren. Ha ezt a rendszert beszerelik, akkor Nagyürögd felől is 300 méterre csökken a láthatósági távolság, és így a járatoknak mintegy 45 százaléka a község irányából fog leszállni a váradi reptérre. „Ha megoszlik a járatoknak a repülési iránya, az jó mind a környezetkímélés, mind a zajszennyezés szempontjából, és a légitársaságok is más szemmel néznek ránk, ha ilyen rendszerrel rendelkezünk” – mondta Tuduc. Egyébként a kisajátításokra is főként azért van szükség, hogy legyen hely kihelyezni a közel 900 méter hosszú világító rendszert.

Fotós:                                                Alexandru Nițescu                                                                                                                                                                                                                

Bővítések

A beruházás részeként bővítik a reptér be- és kiszállási platformját, egyrészt azért, hogy egyszerre több nagy gépnek is legyen hely a reptéren, illetve hogy éjszakai járatokat és turbómotoros repülőgépeket is tudjanak fogadni. A projekt része két hóeltakarító berendezés, egy fékezési koefficienst megállapító berendezés, valamint a pályavilágító rendszer karbantartására alkalmas eszköz beszerzése. Răzvan Horga hozzátette, hogy a megvalósítási határidő jövő év decembere, reményei szerint addigra sikerül is befejezni ezt a beruházást. A tendert már meg is hirdették, és úgy gondolja, hogy még ebben a hónapban meglesz a nyertes. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a munkálatok alatt sem fog leállni a reptér, továbbra is fogadnak és indítanak majd járatokat. Elhangzott az az újságírói kérdés, hogy mi végre ez a sok fejlesztés a váradi reptéren, hiszen Nagyvárad lényegében egy kis város, és a környékbeli városokban is van repülőtér. Erre válaszolva Tuduc azt mondta, hogy a mostani európai uniós költségvetési ciklusban még van pénz reptérfejlesztési projektekre, de a következőben már nincs, „úgyhogy ha most nem csináljuk meg ezeket, akkor már soha. Meg kell csinálni a fészket, hogy jöjjenek a madarak” – fogalmazott, míg Răzvan Horga azt mondta, hogy a romániai repterek 2019-ben érték el az évi húszmillió fő utasforgalmat, azaz egy évben átlagban ennyi ember utazott legalább egyszer repülőgéppel. Ez hatalmas potenciált jelent, különösen a kisebb, regionális repterek számára, mint amilyen a váradi is. Ehhez azonban az is kell, hogy csakúgy mint a környékünkön lévő reptereknek, úgy a váradinak is 2500 méter hosszú kifutópályája legyen. Horga elismerte a váradi reptér lemaradását a többi ilyen létesítményhez képest, példaként említve Kolozsvárt, ahol annak fejlődése a többszöröse a váradinak. Ezekkel a beruházásokkal a régióban lévő más repterekhez viszonyított lemaradást is csökkenteni lehet, érvelt.

Másik projekt

Ismeretes, hogy a nagyváradi repülőtér bonyolít egy másik uniós finanszírozású, 72,27 millió lej értékű beruházást is, mely a repülőtéri biztonság és védelem növelését célozza. Már meg is kötötték a kivitelezési szerződést a Drum Asfalt, a Civitas Craiova és az Exdepro cégekből álló konzorciummal. A januárban elnyert projekt keretében megépítenek egy intelligens kerítést (mozgásérzékelőkkel és megfigyelőrendszerekkel), a személyek és járművek ellenőrzésére szolgáló beléptetőrendszert alakítanak ki, építenek egy csarnokot a repülőtéri felszerelések és tűzoltó járművek számára, valamint a repülőtér területén a közlekedés biztonságát garantáló kerülőutat is kialakítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában