Fűtés

2022.10.16. 15:41

Kérvényezhető a fűtéstámogatás

A fűtési támogatásban és energiapótlékban részesülő családok és egyedülálló személyek bármilyen, a jövedelemben, a család összetételében vagy a lakhatásban bekövetkezett változást öt napon belül kötelesek bejelenteni.

BN-összeállítás

A Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) október 17-től kezdi el kiosztani a 2022–2023-as téli szezonra érvényes fűtéstámogatás igényléséhez szükséges formanyomtatványokat, és ettől a dátumtól kezdve lehet leadni a szükséges dokumentumokat. A benyújtási határidő november 20. A kérvényeket ezt követően is le lehet majd adni, ez esetben a jogosultságot a jogszabályi rendelkezésekkel összhangban fogják megállapítani. A fűtéstámogatást a 2022. november 1. és 2023. március 31. közötti téli időszakra adják a nagyváradi lakhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező családoknak, egyedülálló személyeknek, román vagy külföldi állampolgároknak, akiknek az egy főre jutó havi nettó átlagjövedelme alacsony, valamint számításba veszik a használt fűtési rendszert is (távhő, földgáz, elektromos áram, szilárd tüzelőanyag). A támogatást igényelhetik azok az egyedülálló személyek, akiknek havi jövedelme nem haladja meg a 2053 lejt, vagy azok a családok, ahol az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg az 1386 lejt. Azon családok esetében, ahol az egy főre eső havi jövedelem kevesebb vagy pont 200 lej, a fűtés teljes költségét megtérítik. Az egy főre eső havi jövedelemtől függően az igénylő családok különböző mértékű támogatásban részesülnek. Továbbá a fűtéstámogatással egy időben lehet igényelni az energiapótlékot is, ez a támogatás az év teljes időszakára jár.

A formanyomtatványokat (kérvény – egyéni felelősségvállalási nyilatkozat) a DASO váradi székhelyén lehet átvenni (Teleki/Primăriei 42. szám), az ügyfélfogadó szolgálatnál a következő program szerint: hétfőtől szerdáig 7.30–16.30, csütörtökön 7.30–18.30, pénteken pedig 7.30–16 óra között. A formanyomtatványokat ezen kívül a váradi multifunkcionális szociális központokban is lehet igényelni Rogériuszon (Ep. Ioan Suciu utca, 1. szám, ZP1 tömbház), Őssiben (Aleea Călinului, 9. szám) és Váradszőllősön (Fürdői/Nufărului út, 47. szám, D111-es tömbház) hétfőtől péntekig 9–17 óra között. Természetesen a nyomtatványok az intézmény honlapjáról is letölthetők (daso-oradea.ro). Ugyanitt információt kaphatnak a szükséges iratok listájáról, a támogatások összegéről, és arról is, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy igényelhessék a segítséget. A kérvényeket a szükséges dokumentumokkal együtt elektronikus formában is be lehet nyújtani, a lefotózott/beszkennelt iratokat a contact@daso-oradea.ro e-mail címre kell elküldeni. A fűtési támogatásban és energiapótlékban részesülő családok és egyedülálló személyek bármilyen, a jövedelemben, a család összetételében vagy a lakhatásban bekövetkezett változást öt napon belül kötelesek bejelenteni. Ez esetben új kérvényt és saját felelősségvállalási nyilatkozatot kell  benyújtani, valamint a változást igazoló dokumentumokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában