Érmellék ízei

2022.10.14. 17:40

Elkezdődött az őszi vásár a Nagyvásártéren

Nagy volt az érdeklődés már pénteken délután a váradi Nagyvásártéren (December 1. park) helyet kapó őszi termékvásáron, ami egész hétvégén zajlik. Többek között idényzöldségek és gyümölcsök, levendulatermékek, különböző anyagokból készült kézműves termékek között válogathatunk az Érmellék Ízei és Termékei nevet viselő kirakodóvásáron, amelyet ezúttal is az Érmelléki Gazdák Egyesülete szervezett. 

 

A vásár október 15-én és 16-án, szombaton és vasárnap is 10–20 óra között várja a tradicionális termékek iránt érdeklődőket. A vásáron immár a hagyományoknak megfelelően kézműves termékeket, házi készítésű élelmiszereket (sajtokat, húskészítményeket), friss idényzöldségeket és gyümölcsöket, méztermékeket, gyógyteákat, hagyományos népi ruhákat, kerámiatermékeket, levendula-készítményeket, különböző eljárással készült ékszereket és kiegészítőket, ajándék- és dísztárgyakat, natúr-kozmetikumokat, szörpöket és lekvárokat, házi készítésű édességeket, csokoládét, valamint a Csokalyon termesztett virághagymákat, valamint friss cserepes és vágott virágokat is lehet vásárolni. A kirakodóvásáron Bihar, Szilágy, Szatmár, Kolozs és Hargita megyei termelők kínálják portékáikat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában