Nyári élmények

2022.10.06. 14:18

Csoportos kiállítás nyílt a TEG-ben

Nyári élmények címmel nyílt meg a nagyváradi Tibor Ernő Galéria (TEG) alkotóközösségének csoportos tárlata.

P. Nagy Noémi

Az alkotóközösség tagjainak nyári tevékenységét bemutató kiállítás nyílt a Tibor Ernő Galériában szerda délután. A megjelenteket Gavrucza Tibor köszöntötte, aki beszédében a hála és a remény fontossága mellett az elmúlásra, az élet törékenységére is felhívta a figyelmet. Mint elmondta, ez az alkalom örömünnep, hiszen találkozhatnak egymással, de szomorúság is vegyül ebbe az együttlétbe, hiszen nemrég egyik tagtársuktól, Staharóczky Júliától kellett örök búcsút vegyenek. Csathó Töhötöm, a galéria művészeti vezetője köszöntőbeszédében elmondta, hogy a TEG alkotóközösségének idén nyáron is rengeteg élményben volt része, sokan eljutottak különböző művésztáborokba, és alkotásaikon keresztül a messzi tájak szépségeit tárják most a nézők elé. „Hálásak lehetünk azért, hogy a nyár elteltével most együtt lehetünk, és be tudjuk mutatni a közönségnek azokat a munkákat, amelyek az elmúlt időszakban készültek” – tette hozzá Csathó Töhötöm. Az eseményen közreműködött a Duo Sola Fide – Fórián Andrea szavalattal, valamint Thurzó Sándor József brácsaművész.

 

Kiállítók

A kiállított munkák vegyes technikákkal készültek, vannak akril és olajfestmények, grafikák, tusrajzok, domborművek, valamint kerámiamunkák is. A tárlaton a következő alkotók munkái tekinthetők meg: Mariana Achim, Balajti Károly, Barbici Éva, Bányai Szabados Katalin, Csathó Töhötöm, Csordás Piski Ibolya, Gavrucza Tibor, Marian Noémi Éva, Márton Katalin, Mierluțiu Emilia, Nyitrai Károly, Popon Krisztina, Rob Ibolya, Szabó Enikő Anna, Széll Katalin, Treier Erzsébet, Újlaki Ildikó, Vassy Erzsébet. A kiállítás két hétig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában