Hagyomány

2022.09.05. 17:00

Vársonkolyosra kirándultak

Kirándulást szervezett a Nagyváradi Szociális Ellátások Igazgatósága (DASO) olyan gyermekeknek, akiknek szülei külföldön dolgoznak. Az Egyedül otthon – vigyázz a gyermekeidre bárhol is vagy! elnevezésű program részeként az utóbbi években immár hagyománnyá vált, hogy egy meglepetésekkel teli nappal örvendeztetik meg a gyermekeket. Ezúttal a résztvevő gyermekeket az itthon maradt szülők is elkísérték a kirándulásra, ami szeptember első napján zajlott le. A gyermekek és szüleik a váradi Holdas templom előtti téren gyülekeztek, itt köszöntötte őket többek között Arina Moș alpolgármester, aki maga indította el ezt a programot még 2015-ben. 

 

A meghívott gyermekek, szüleik és az igazgatóság képviselői Vársonkolyosra kirándultak, szállításukról a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) gondoskodott. A helyszínre érkezve a Bihar megyei hegyimentők vezették be a jelenlevőket a hegyekben való tájékozódás és az extrém körülmények közötti túlélési technikák rejtelmeibe. Ezt követően a gyerekek vadvízi evezésen vettek részt a Sebes-Körösön, majd meglátogatták a Nagy Magyar-barlangot is. A kirándulás alkalmával a gyermekeknek lehetőségük nyílt arra, hogy megerősítsék kapcsolatukat itthon maradt szüleikkel, a nap végén pedig élményekkel telve térhettek haza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában