Felújítás

2022.09.02. 14:00

Tanévkezdés az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában

A tanintézmény főépületének felújítása miatt rendhagyó módon indul a 2022/2023-as tanév az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában: az idei tanévet a felső tagozatos diákok az érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceumban fogják kezdeni, délutáni programban.

János Piroska

A kora szeptemberi iskolakezdés mellett egy további újdonság vár jövő héttől az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola diákjaira: a főépület teljeskörű felújítása miatt az 5–8. osztályos diákok az 1. Számú Technológiai Líceumban fogják megkezdeni a tanévet. Az óvodai és elemi oktatást nem érinti a felújítási munkálat – tudtuk meg Varga Róbert iskolaigazgatótól. A felújítás alatt álló főépület kivételével azokban az épületekben, amelyeket jövő héttől birtokba vesznek a diákok, megtörténtek az állagjavító, felújítási munkálatok, így azok készen állnak a tanévkezdésre. A Step-by-Step osztály esetében az udvarra és az épületbe az iskola hátsó, a sportpályára mutató kapuján keresztül lehet bejutni, egy elkerített folyosón keresztül. A titkárságra szintén az iskola hátsó ajtaján keresztül lehet bejutni, ez az új épületszárny földszintjén kapott helyett.

A munkálatok kivitelezési határideje 2023 december 31, erre az időpontra a kivitelezőnek teljes egészében be kell fejezzen mindent, ugyanis nemcsak a főépület felújításáról van szó, hanem az iskola udvarán egy új, 12 tanteremmel rendelkező, teljesen felszerelt épületet is felépítenek. Szeretnék minél hamarabb befejezni a felújítást, de ez sok mindentől függ, például attól is, milyen hosszú ideig tart a szép őszi idő, amíg még lehet munkálatokat végezni. Reményeik szerint a gyerekek csak a 2022/2023-as tanévben maradnak a líceum épületében, mivel ha nem is fejezik be teljesen a munkálatokat, a felújítás, építkezés későbbi szakaszában lehetnek olyan apróbb teendők, amelyek már nem jelentenek veszélyt a tanulókra, így az épületben már folytathatják az oktatást – mondta el az iskolaigazgató. A befektetés összértéke amúgy 12,5 millió lej - tudtuk meg.

Bár a tanintézmény rendelkezik több épülettel, ezek egymástól szétszórva helyezkednek el, ami miatt nem tudták volna biztosítani a diákok állandó felügyeletét, ezért döntöttek a líceumba való költöztetésről. Mivel a líceum egy forgalmas útszakaszon helyezkedik el, egyeztetések zajlottak a helyi rendőrség, illetve az önkormányzat vezetőségével arról, hogy a gyerekek minél biztonságosabb körülmények között juthassanak el az iskolába.

A líceum épületébe az 5–8. osztályos diákok délutáni programban fognak tanulni, délután 14 órától legkésőbb 19 óra 20 percig. Negyven perces órák lesznek, öt perces szünetekkel, a harmadik óra után pedig egy 10 perces szünetet tartanak, az ötödikesek és hatodikosok számára azonban ennél is rövidebb tanítási idő várható.

Ami a hétfői tanévnyitót illeti, az óvodai és elemi osztályosok esetében nem lesz hivatalos tanévnyitó, őket reggel nyolc órától várják a tanintézményben. Az 5–8. osztályosok számára a tanévnyitót az 1. Számú Technológiai Líceum udvarán tartják 13 órától, ahol megismerkedhetnek hol és hogyan fog zajlani az oktatás a elkövetkező időszakban.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában