Kiss Stúdió Színház

2022.09.22. 15:00

Tamási Áronra emlékeztek

A 125 évvel ezelőtt született Tamási Áronra emlékezett a Kiss Stúdió Színház kedd este a Partiumi Színházi Gyűjtemény termében. A délután 18 órától kezdődő előadáson Kiss Törék Ildikó és Meleg Vilmos színművészek tolmácsolásában olyan szövegrészletek, versek hangzottak el, amelyek hűen tükrözték Tamási világát, szülőföld iránti szeretetét. Az írótól származó „azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne” közismert gondolat mellett hallhattuk, hogyan vélekedett Tamási az önálló erdélyi magyar irodalomról, hogyan élte meg 1915 húsvétját, miként beszélgetett szavak nélkül Móricz Zsigmonddal egy budapesti kávéházban, illetve képzeletben abba a Nyírő Józseffel folytatott parázs vitába is betekinthettünk, amelyben Ábel megalkotója írói mivoltában az emberséget helyezte a székelység elé. 

Az előadás végeztével elhangzott: október 4-én, kedden is várják a színházkedvelő közönséget a gyűjtemény termébe, ekkor az est Papp Magda színművészről fog szólni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában