Szankciók

2022.09.13. 17:00

Szemetelőket bírságoltak

Illusztráció

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint július és augusztus hónapokban az országutak mentén felszerelt térfigyelő kamerák segítségével nyolc olyan személyt sikerült tetten érni, akik nem az erre a célra kijelölt helyeken dobták el a szemetet. A sofőröket a rendőrség beazonosította, a környezetvédelmi őrség pedig hármat közülük összesen 10 ezer lej értékben megbírságolt. A többiek esetében a későbbiekben döntenek a szankciókról.

2021-ben a rendőrség 33 olyan személyt azonosított be és büntetett meg, akik illegálisan tároltak különféle hulladékokat, a bírságok értéke közel 280 ezer lej volt. Az idén eddig 30 személy kapott 195 ezer lej értékben pénzbüntetést.

Mint ismeretes, áprilisban egy zászlósprojekt keretében kilenc térfigyelőkamerát helyeztek ki az országutak megyei szakaszai mentén található öt olyan parkolóban, ahol jellemzően sok az illegálisan eldobott szemét. A jelenség felszámolása érdekében márciusban együttműködési szerződést kötött a megyei önkormányzat, a rendőrség (IPJ Bihor), a kolozsvári székhelyű regionális út- és hídigazgatóság (DRDP Cluj), az országos közúti infrastruktúrát kezelő társaság (CNAIR), az RCS&RCS és a Bitroot Solution cégek. A megállapodás értelmében utóbbi ingyenesen rendelkezésre bocsátott kilenc térfigyelő kamerát, az RCS&RCS pedig internethozzáférést. A DRDP javasolta a parkolókat, a rendőrség és a környezetvédelmi őrség pedig intézkedik a felvételek alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában