Kikapcsolódás

2022.09.13. 18:00

Sikeres volt a margittai Kulturális Hét

Szőke Ferenc

Szeptember 5 és 11 között rendezték meg Margittán az egykori városnapokat kiváltó kulturális hetet. Végeredményben csak az elnevezés változott, a műsorrend, a vidámpark, a lacikonyhák a kirakodóvásár ugyanaz volt, mint városnapok alkalmával. Az esemény szervezői a Polgármesteri Hivatal, a helyi tanács, a művelődési ház és a nagyváradi Top Evens rendezvényszervező voltak. A művelődési ház színpadán, valamint két szabadtéri színpadon – a városi park állandó- és a központban felállított mobilszínpadon – zajlottak az események. A kulturális, részben színházi előadások, helyi csoportok bemutatkozása és koncertek voltak román és magyar nyelven. 

 

A magyar vonatkozású programok közül kiemelendő a nagyváradi Szigligeti Színház Játék a kastélyban című előadása, a magyarkéci csoport bemutatkozása és a H-moll zenekar koncertje, továbbá a könnyűzenei koncertek: Péter Szabó Szilvia, Varga Kinga, Szabyest, Oláh Gergő. A hivatásosok koncertjei többszáz embert csaltak a színpadok elé, de szépszámú közönség volt a helyiek bemutatkozásán is. Folyamatosan működött a mini vidámpark, a lacikonyhákban nem volt hiány ételben-italban és a kirakodóvásárban is lehetett emléktárgyakat, vagy használati tárgyakat vásárolni. Az időjárás is mindvégig kedvező volt. Egy-egy zápor néha fedél alá űzte a látogatókat, de a fő műsorokat nem zavarta meg. Tartalmas, szórakoztató, kikapcsolódást biztosító hét volt.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában