Programajánló

2022.09.26. 13:05

Muzsikál az erdő a hétvégén

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

BN-összeállítás

Ismét megszervezik nálunk is a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvényt. Október 2-án, vasárnap 11 órától a betfiai erdőbe várnak mindenkit, azzal a céllal, hogy a környezettudatosabb, a fenntarthatóbb életvitel irányába fordítsák a résztvevőket a természetes környezet, a zene, a művészet erejével. Lesznek idén is szakvezetéses erdei séták, kézműves-foglalkozások, gyermekprogramok, kiállítások, koncertek, és természetesen nem maradhat el a nap végén a helyi termékeknek a bemutatása, megkóstolása se, a helyi értékekkel való ismerkedés.

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

A rendezvény 11 órakor a helyi termékek bemutatójával kezdődik, illetve gyermekprogramokkal (népi kézműves-foglalkozás gyerekeknek, Bábika Játszóház, Játsszunk együtt – a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület interaktív standja). Az erdő és a víz kapcsolatáról szóló interaktív játékba lehet bekapcsolódni, és lesz erdőterápia, kiscsoportos családi élményprogram, hagyományőrző íjászbemutató, valamint környezetvédelmi kézműves műhely gyerekeknek az Eco-Mountain Transylvania Egyesület közreműködésével. 11.30 órától lacikonyha működik a parkolóban, 12 órától pedig erdei séta indul, melynek témája az erdei életközösség és a fenntartható erdőgazdálkodás. 

Fotós: Muzsikál az Erdő Alapítvány

A már hagyományosnak tekinthető helyszínen, a csodabogyós erdő egyik tisztásán 13 órakor kezdődnek a koncertek. Fellép a Nagyváradi Állami Filharmónia kamarazenekara, a művészeti líceum magyar tagozatának kórusa, illetve diákjai, 15 órától a MárTones zenekar, 16 órától a temesvári Bokréta Néptánc- és Citeraegyüttes, 16.30 órától Csík János és a Mezzo. A helyszínre való utazásról mindenki maga kell gondoskodjon, tudtuk meg a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában