Szavazás

2022.09.07. 08:40

Most csak a nagyváradiakon múlik, lesznek-e magyar utcanevek a köztereken

BN-összeállítás

Egy lépés választja el Nagyvárad magyarságát attól, hogy Szent László királyunk városának történelmi magyar utcaneveit és térelnevezéseit végre kihelyezzék - áll az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezetének közleményében. Mint az ismert, a város önkormányzata idén is meghirdette részvételi költségvetési programját. A meghatározott eljárás nyomán kiválasztandó projektekre 1.500.000 lejt különítettek el. A program célja az volt, hogy a váradiak olyan projektötleteket javasolhassanak a város vezetőségnek, amelyek ténylegesen hozzájárulnak az életszínvonal növekedéséhez. 

Ennek keretében a város történelmi örökségét, utca- és térelnevezéseit turisztikai célból bemutató, többnyelvű – köztük magyar – táblák kihelyezését célzó terv is bekerült az online szavazással támogatható projektek közé. A hatalmas érdeklődésnek hála, a kezdeményezés saját kategóriájában első, összesítésben pedig második lett a szavazás lezárásának pillanatában. "A következő lépésben a nagyváradi polgárok személyes, jelenléti szavazására is sor fog kerülni, mely során szintén támogatnunk kell a történelmi magyar utcanevek kihelyezését. Nagyon fontos, hogy majd ezen a voksoláson is ott legyünk, hiszen most csak tőlünk függ, hogy sok évnyi küzdelmünk végre eredményesen záruljon" - írják a közleményben.

Ugyancsak sikeres volt a nagyváradiak kedvelt pihenőövezete, a Sebes-Körös parti Szilvás kibővítését és rendezését célzó kezdeményezés, mely abszolút győztesként került ki a participatív költségvetés keretében benyújtott elképzelések közül, a legtöbb online szavazatot összesítve. Csakúgy, mint az utcanevek esetében, ennek a projektnek a sikeressége is a hamarosan sorra kerülő jelenléti szavazáson való részvételtől, az ott leadott szavazatok mennyiségétől függ.

A személyesen történő szavazás részleteivel hamarosan jelentkeznek - zárják a közleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában