Postaláda

2022.09.06. 16:00

Köröstárkányi ifjak a Balaton-felvidéken

A Magyar Ifjak Világtalálkozója 8. alkalommal került megrendezésre 2022 augusztus 1-7. között, ezúttal Balatonakalin. A találkozó célja nem kevesebb, mint hogy a Kárpát-medencében és azon túl, a diaszpórákban elő magyar fiatalok egy programokkal tarkított nyáritábor keretein belül megismerjék egymás népszokásait, gasztronómiáját, hagyományát és mindezt nem máshol, mint az anyaországban. A rendezvényen 9 köröstárkányi vett részt és jómagam, együtt képviseltük a Köröstárkányi Verbőczy Kálmán cserkészegyesületet. Az idei találkozónak a balatonakali Nagykőrösi Diáktábor adott otthont. Az érkezőket Ács Tibor, a MIVIT főszervezője köszöntötte. Másnap reggel Veszprémbe utaztunk, ahol árpád-kori emlékeket bemutató sétát tehettünk a Séd folyó völgyében. Ebéd után a Tihanyi Bencés Apátságba látogattunk, majd a "magyar tenger" partján maradva csodálatos kilátással borkóstolón vettünk részt az aszófői Kecze pincészetben. A találkozó harmadik napján ellátogattunk a Szigligeti várba, délután pedig a tapolcai tavasbarlangban csónakáztunk. Végül pedig a Balatonon naplementés sétahajókázáson vettünk részt.

 

A negyedik napunk a sport jegyében telt. A lányoknak strandröplabda bajnokságot, a fiúknak pedig labdarúgó versenyt szerveztek. Mi a Partiumot képviseltük, ez évben a bronzérmet sikerült elhozni.

Délután megkezdődött a "nagy közös főzés", amelyet Rácz Túrkevei Lajos mesterszakács barátunk megalapozott ízeivel. A mi csapatunk tagjai miccset sütött, a felvidékiek sztrapacskát, a kárpátaljaiak zakuszkát készítettek. Főzéssel párhuzamosan Jancsó Zoltán és Nikodém Mónika tartottak festőkurzust. Másnap megrendezésre került a MIVIT konferencia. A résztvevőket köszöntötte Dr. Fazekas Sándor és Koncz Imre Balatonakali polgármestere. A konferencia végén Ács Tibor kihirdette a sportesemények győzteseit.

A szombati nap a fakultatív programok jegyében telt. Leginkább a strandon hűsöltünk. A VIII. Magyar Ifjak Világtalálkozója a Tihanyi Bencés Apátságban misével zárult. Köszönettel tartozunk Ács Tibornak, a MIVIT főszervezőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában