Okirat

2022.09.10. 15:00

Halotti bizonyítvány kiállítása

A halotti bizonyítvány kiállításával kapcsolatos információkról tájékoztat közleményében a Bihar Megyei Lakosság-nyilvántartó Hivatal. A halotti bizonyítványt az elhunyt családtagjának vagy más felhatalmazott személynek adják ki, a személyazonosságot igazoló dokumentumok alapján. A személyazonosság a következő okiratok egyikével bizonyítható: román állampolgárok esetében a személyi igazolvány, az ideiglenes személyi igazolvány, külföldi lakcímmel rendelkező román állampolgár útlevele; az Európai Unió vagy az Európai Gazdasági Térség állampolgárai esetében személyazonossági okirat vagy útlevél; harmadik országbeli állampolgárok esetében útlevél; hontalanok esetében az 1954-es egyezmény alapján kiállított útlevél, vagy ideiglenes tartózkodási engedély.

A halotti bizonyítvány kiállításának kérvénye annál a lakosság-nyilvántartó hivatalnál vagy polgármesteri hivatalnál nyújtandó be, amely rendelkezik a halotti anyakönyvi kivonattal, vagy amely településen a kérvényező lakcímmel rendelkezik. Különleges esetekben a halotti bizonyítványt más személyeknek is kiadják, amennyiben az fel tud mutatni egy törvényes indokot, annak a településnek a polgármesteri jóváhagyásával, ahol bejegyezték a halálesetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában