Programajánló

2022.09.29. 14:48

Fleisz János könyvének bemutatója Nagyváradon

Az aradi vértanúk emléknapján, október 6-án, csütörtökön mutatják be dr. Fleisz János történész legújabb kötetét 16 órától, a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, az Ezredévi emléktér/str. Libertății 40. szám alatt.

Nagysándor József tábornok, „A magyar függetlenségi gondolat egyik legkövetkezetesebb híve” című, Budapesten megjelent kötetében a szerző levéltári dokumentumok és a kiadott forrásanyag alapján mutatja be a nagyváradi születésű Nagysándor József életét és tevékenységét, a szabadságharcban betöltött szerepét, emberi magatartását, vértanúhalálának körülményeit, hamvainak utóéletét, emlékezetét és kultuszát. A kötetet mintegy 228 korabeli dokumentum, a szereplők arcképei és a korabeli események ábrázolásai egészítik ki. A kötetet méltatja dr. Velkey Ferenc egyetemi docens (Debreceni Egyetem történelmi intézete). A Polgári esték rendezvénysorozat keretében megvalósuló könyvbemutatóra a szervező Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) Partiumi Alelnöksége és a Magyar Polgári Egyesület minden érdeklődőt szeretettel vár.ű

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában