Nosferatu

2022.09.06. 19:00

Filmkoncerttel zárult a TIFF

Különleges filmekkel, köztük az idén százéves Nosferatu horrorfilmmel zárult vasárnap este Nagyváradon a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál. Ha az évszázados horrorfilm önmagában már nincs is olyan hatással a mai nézőre, mint száz évvel ezelőtt lehetett, a Nagyváradi Filharmónia művészeiből álló, Simona Strungaru vezényelte zenekarnak köszönhetően a félelemkeltő jelleg nem maradt el. A Bram Stoker Dracula regénye alapján készült filmet 1922-ben mutatták be, rendezője Friedrich Wilhelm Murnau. A némafilmhez nagyszerűen illett a zenei aláfestés, annál is inkább, hiszen az alkotás alcíme is A szörnyűség egy szimfóniája (eine Symphonie des Grauens).
„A Nosferatu egy általam nagyon kedvelt film, több tízéves álmom, hogy zenét írjak hozzá” - nyilatkozta a sajtónak Simona Strungaru karmester. A filmkoncerten fellépett Mihaela Maxim (szoprán), Cătălin Petrescu (bariton), Iustinian Zetea (basszus) meghívott szólisták 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában