Fesztivál

2022.09.02. 08:15

Filmekkel teli hétvége a TIFF-en

Fotó: Alexandru Nițescu

Izgalmas filmekkel érkezik immár ötödik alkalommal Nagyváradra a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) szeptember 2–4 között. A filmfesztivált öt helyszínen – a Szent László téren, a színházban, a filharmónia épületében, a püspöki palotában és neológ zsinagógában – szervezik meg, a legújabb filmek mellett közönségtalálkozók is várják az érdeklődőket. A programban több mint harminc film szerepel és idén sem maradnak el az úgynevezett „koncertmozik”. A fesztivál teljes programja elérhető a tiff.eventbook.ro honlapon, ugyanitt van lehetőség megvásárolni a jegyeket is. A filmfesztiválon több magyar filmet is megtekinthetnek az érdeklődők. Az első napon, szeptember 2-án, pénteken 14 órától Muhi András Pires Egy mindenkiért című, Szilágyi Áron olimpikonról szóló alkotását nézhetik meg. Vasárnap 18 órától a filharmónia épületében a fekete humoré lesz a főszerep: Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című filmjét vetítik le. Kis Hajni Külön falka című filmjét pedig vasárnap 21 órától a püspöki palota előtt láthatja a váradi közönség.

A nagyváradi TIFF-karaván történetében először szerveznek alkotói visszatekintést, amelynek középpontjában ezúttal Enyedi Ildikó áll. A kortárs magyar filmipar kiemelkedő alkotójaként, illetve az európai filmipar befolyásos személyiségeként számon tartott rendező 1989-ben tett szert nemzetközi elismerésre, amikor Az én huszadik századom című filmjével elnyerte a Cannes-i filmfesztivál a Legjobb első filmnek járó Arany Kamera díjat. Az alkotást felújított digitális változatában szeptember 4-én, vasárnap 20 órától láthatják a neológ zsinagógában. Ugyancsak vasárnap 14 órától a filharmónia épületében a 2017-es Testről és lélekről című filmje látható, míg előtte való nap, szombaton 21 órától A feleségem története című filmjét tekinthetik meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában