Ünnepség

2022.09.06. 09:11

Eljött az ideje a tanulásnak a Bonitasnál is

Megkezdték a tanulást a Bonitas Magyar Speciális Oktatási Központ diákjai is a hétfői napon.

Fotó: Pikó Stefánia

Pikó Stefánia

Az iskola főépületében, Nagyváradon volt az első ünnepség, ezután következett Nagyszalonta és Érmihályfalva. A tanévnyitón elsőként Böcskei László római katolikus megyés püspök szólt a jelenlévő diákokhoz, szülőkhöz és pedagógusokhoz, aki azért is vett részt az ünnepségen, mert a római katolikus egyház támogatója az iskolának. Ugyanakkor a református egyház képviseletében Kovács Attila lelkész szólt az iskolásokhoz. Az ünnepi beszédek sorát Oláh Andrea, az iskola igazgatója zárta, hivatalosan is megnyitva az új tanévet.

Ünnepség Érmihályfalván

Böcskei László püspök hangsúlyozta, a viszontlátás pillanata mindig öröm, különleges a Bonitas iskolaközössége, amely minden bizonnyal könnyedén túl lesz az általában „döcögősebb” kezdeteken is, hiszen nem olyan egyszerű a hosszú és kellemes nyári vakáció után visszaülni az iskolapadba. Kovács Attila református lelkész kiemelte, a gyerekeknek az iskolában nemcsak a tanulás a feladatuk, hanem az is, hogy segítsenek egymásnak, az ügyesebb a gyengébbnek, és mindezt a szeretet jegyében tegyék.

Ünnepség Nagyszalontán

Oláh Andrea igazgató a korábbi évek pandémia okozta nehézségeire reflektált, elmondta, sosem lehet tudni, az új tanév milyen kihívások elé állítja az iskola közösségét, ami nem kis kitartást, erőt kíván. A szülőknek megköszönte az iskolának, a felkészült szakemberekből álló tanári karnak és gondozóknak megszavazott bizalmat. Hozzátette, az új tanévet 160 diákkal indítja az iskola. Az igazgató Petronius Arbiter ókori római írót idézve nyitotta meg ünnepélyesen a tanévet: „Bármit tanulsz, magadnak tanulod”.

Az évnyitó végén a pedagógusok egy csoportja énekkel köszöntötte az egybegyűlteket, ezután a szülők – némelyek most először – elengedték gyermekeik kezeit, és átengedték őket a pedagógusoknak, akik bekísérték őket a felfrissült, itt-ott megújult iskolába, a megfelelő osztályokba.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában