Fotóművészet

2022.08.27. 11:09

Újabb kiállítás a várban

Fotó: Cătălin Vezetiu

Cătălin Vezetiu, Râmnicu Vâlcea-i fotóművész alkotásaiból nyílik kiállítás augusztus 30-án, kedden a nagyváradi várban található Vilidár István Fotógalériában. A Délibáb, éj és nap között címet viselő tárlaton 50 fotó tekinthető meg, ezek műfajilag több kategóriába tartoznak: tájképek, vadvilág, asztrofotók. „ A fényképezés iránti szenvedélyem 2014-ben kezdődött, amikor feleségemtől egy fényképezőgépet kaptam ajándékba. Csalódott voltam az első fotóm miatt, ezért elhatároztam, hogy tanfolyamokon és workshopokon keresztül elmélyítem fotóművészeti tudásom” - nyilatkozta az alkotó. A fotóművésznek Nagyváradon ez lesz az első egyéni kiállítása.
A tárlatot augusztus 30-án, kedden 18 órától nyitják meg, az eseményt online is közvetítik az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Facebook-oldalán. Az érdeklődőket Tóth István, a kiállítás kurátora fogja köszönteni, az alkotásokat Ramona Novicov műkritikus mutatja be. A kiállításmegnyitó alkalmával fellép Thurzó Sándor József brácsaművész, aki Corneliu Torsan, Bartók Béla, Zeno Vancea és Ludovic Feldman alkotásait adja elő. A kiállítás anyaga megtekinthető a www.eurofotoart.com honlapon, illetve az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat között kötött partnerség jóvoltából a közlekedési eszközökön is találkozhatunk velük. Az új kiállítás szeptember 16-ig látogatható a várbeli galériában, 8–20 óra között. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában