Közlemény

2022.08.11. 16:00

Nagy sikerrel zajlottak le a huszonegyedik alkalommal megrendezett Hegyközcsatári Napok

Forrás: Érmelléki Gazdák Egyesülete

Igazi közösségi eseményként, a hegyközcsatári lakosok nagy érdeklődése és aktív részvétele mellett zajlott le a helyi önkormányzat és az Érmelléki Gazdák Egyesülete közös szervezésében a huszonegyedik Hegyközcsatári Napok kétnapos eseménysorozata az elmúlt hét végén. A rendezvényen kicsik és nagyok, öregek és fiatalok egyaránt megtalálták az ízlésük szerint való szórakozási lehetőséget, és a különböző zenei műfajok kedvelőinek sem volt okuk panaszra.

A szombati napon az ember legjobb barátai, a kutyák is külön programpontot kaptak, az érdeklődők betekintést nyerhettek egy speciális, problémás kutyákkal foglalkozó iskola nevelési módszereibe, mely eljárás során a négylábúak gazdái is sokat tanulhattak az ember-állat viszony alapjairól, különböző fogásairól. A sport kedvelői a NAC korosztályos csapata és a hegyközcsatári gyerekek barátságos focimeccsét is megtekinthették, melyet egy hivatásos futballbíró vezetett le szakszerű módon, és amely végeztével a csapattagok nagy örömére mindenki hazavihetett érmet és kupát.

A szombati nap során a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete szervezésében számos gyerekprogram és foglalkozás közül válogathattak a fiatal korosztály tagjai, de akár három ugrálóvárat is kipróbálhattak. Nagy sikernek örvendett a vezetésszimulátor, de a praktikus és nagyon fontos ismereteket nyújtó elsősegély-bemutató is számos érdeklődőt vonzott, nemkülönben a látványos Super Enduro bemutató. Ezt követte a kisiskolások zenés-táncos műsora, majd a helyi Királykút néptánccsoport fergeteges bemutatója, akiket idősebb Molnár István citerával kísért. Külön érdemes kiemelni, hogy a műsort alig három hét alatt tanulta be a csapat, Szerefi Ilona, a Nagyvárad Táncegyüttes tagjának szakmai irányítása alatt, így méltán arattak óriási sikert. A nap záró részének megkoronázása volt az esti zenei blokk, mely nyolc órakor kezdődött Syntia énekesnő fellépésével, melyet Csóka Szabi bandája követett, majd az elektronikus zene kedvelői Dj Chris és Peet Look zenéjére rophatták késő éjjelig.

A vasárnapi nap két meghatározó eseménye a kettesfogathajtó verseny és az esti Balkán Fanatik koncert volt, mindkét esemény százakat vonzott. A lovas sportok szerelmesei igazán színvonalas versenyre számíthattak, és nem is kellett csalódniuk, hiszen összesen tizennégy csapat nevezett, közülük öten Magyarországról érkeztek. Erős mezőnnyel képviseltette magát Bihar megye, hiszen Székelyhídról két fogat, Hegyközcsatárból szintén kettő vett részt a versenyen, de „jelen volt” Jákóhodos, Paptamási, Szalárd, Bihardiószeg és Fugyivásárhely is egy-egy fogattal.

Az esti koncertek között mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelőt, de a legjobban a Balkán Fanatik nagykoncertjére vártak a helyiek és a vendégek, akik megtöltötték a színpad előtti teret, és együtt buliztak a csapat jól ismert dalaira. A fellépés ugyan kisebb csúszást szenvedett, amiért a szervezők elnézést kérnek, de a nagyszerű hangulat és a huszonegyedik Hegyközcsatári Napokat lezáró látványos tűzijáték bőven kárpótolt mindenkit a kisebb kellemetlenségért. A szervezők nevében egyúttal köszönet illet mindenkit, aki bármilyen módon segített az esemény megrendezésében: köszönet jár a minőségi hangosításért, valamint a támogatóknak, akik önzetlen felajánlásai nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában