Közlekedés

2022.08.23. 15:55

Megszüntették az átkelőt

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

Megszüntették az egyik gyalogátkelőt a nagyváradi Nagyvásártérnél, miután sok autós panaszkodott a pár méteren belül, egymás után elhelyezkedő zebrák miatt. A gépkocsivezetők számára bizonyára könnyebbséget jelent az intézkedés, a gyalogosokat pedig annyiban hátráltatja, hogy kisebb kerülőt kell megtenniük a másik átkelő felé, ha a Garasos-hídon szeretnének átmenni a Nagyvásártér irányából. A járművel közlekedőknek ezáltal egyszerűbb lesz a Deák Ferenc (Emanuil Gojdu) utcából kifordulni a Kossuth Lajos (Independenţei) utcára. Utóbbi szemponttal magyarázható talán az is, hogy miért épp a Garasos-híddal egy vonalban lévő átkelőt szüntették meg.
Kedd délután a helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy a járókelők még nem szokták meg a változást, vagy egyszerűen csak dacolnak a szabályokkal, ugyanis szinte ugyanannyian keltek át az egykori zebra hűlt helyén, mint ahányan a megmaradt átkelőn. Olyan is volt, aki egy ideig habozott az egykori átkelő előtt, majd mégis meggondolta magát, és elindult a megmaradt felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában