Sajtóközlemény

2022.08.07. 15:23

Felvételi a temesvári Bolyai János Szakkollégiumba

A korszerű lakhatási körülmények mellett szakmai fejlődési lehetőségeket kínál a Temesváron tanuló magyar diákoknak a Bolyai János Szakkollégium.

A Bolyai János Szakkollégium egy egyedülálló felsőoktatási tehetségkutató és tehetséggondozó program a bánsági szórványvidéken, amely a felvételt nyert diákok számára a temesvári bentlakás mellett magyar közösségi élményt, egyetemi tanulmányaik és jövőbeni szakmai előmenetelük során pedig hasznosítható tudást egyaránt biztosít. A 2019-ben alapított intézmény korszerű, saját fürdővel ellátott szobákkal, teljes konyhai és mosodai felszereléssel, konferenciateremmel, klubhelyiséggel és konditeremmel várja a hallgatókat. A soron következő, 2022–2023-as tanévben Temesváron tanuló magyar diákok jelentkezését a szakkollégium augusztus 14-ig fogadja, a bentlakás 32 helyére történő felvételi az intézmény honlapján olvasható pontrendszeren alapul, a helyeket az érettségi, illetve egyetemi tanulmányi eredmények, az iskolán kívüli tevékenységek és egy személyes vagy online formában megvalósuló interjút követő kiértékelés alapján foglalhatják el a jelentkezők.

A szakkollégium hangsúlyt fektet a Temesváron tanuló magyar diákok szellemi fejlődésére, a bennlakók számára egész éves szakmai és készségfejlesztő, ismeretterjesztő képzés- és előadássorozatot biztosít. A szakkollégium arra törekszik, hogy elméleti és gyakorlati szinten egyaránt hasznosítható ismereteket nyújtó képzéseket kínáljon bentlakói számára olyan módon, hogy a szakmai és készségfejlesztő programok az egyetemi oktatást egészítsék ki olyan tudáscsomaggal, amely nem integrálható a felsőoktatási curriculumba, és amely elmélyíti, ezen túl pedig elősegíti a városban tanuló magyar egyetemisták gyakorlati ismereteinek és készségeinek tárházát.

A programelemek és a képzési formák alapvetően a bentlakók (illetve tágabb értelemben a temesvári egyetemeken tanuló magyar diákok) igényeire épülnek, közös jellemzőjük, hogy az ismeretek átadása a szakkollégiumi képzési keretben (non-formális módszerekkel) valósítható meg a leghatékonyabban. Az évente megújuló programcsomag kialakításában a Bolyai János Szakkollégium arra törekszik, hogy a bentlakók és az itt tanuló diákok által látogatott tudományterületek sajátosságaihoz igazodjon, és kínálatában – a hallgatói pályaképet tekintve – a teljes egyetemi képzési ciklusra vonatkoztasson.

A Bolyai János Szakkollégiumba történő felvételivel kapcsolatos további tájékoztatás az intézmény honlapján (www.bolyaitemesvar.ro) olvasható, illetve a 0745-460-495 telefonszámon igényelhető.

Bolyai János Szakkollégium

2022. 08. 07., Temesvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában