Feltöltődés

2022.08.18. 16:00

Bibliatábort szerveztek Micskén

Szőke Ferenc

Augusztus 8–14 között második alkalommal rendezték meg Micskén az ökumenikus biblia- és gitártábort, melynek mottója: „Legyenek mindnyájan egyek!” Főszervezője a helyi plébános Mihály Balázs volt, legaktívabb segítőtársai pedig Szerafina nővér, Kosztandi Mihály főgondnok, Bertalan Gyula, Erdei Tamara és Varga Izabella voltak. Önerőből valósították meg a rendezvényt a szülők támogatásával. Minden nap tartalmas programok voltak. Augusztus 10-én Böcskei László megyés püspök is tiszteletét tette a táborban és szentmisét mutatott be a helyi plébániatemplomban, melyen az egység ajándékát kérte a tábor résztvevői számára. A tábornak több mint 60 résztvevője volt, melyből 40-en a református, 25-en a katolikus hitet vallották. Közöttük is megvalósult az egység. Koruknak megfelelően négy csoportra osztották a résztvevőket: kicsiktől felfelé piros mókusok, zöldlevelek, fekete tulipánok és kék csillagok. Minden csoportnak saját csapatindulója volt. A gitároktatást Szerafina nővér végezte, a bibliai résszel pedig Mihály Balázs foglalkozott, melynek fő témája a bálványimádás volt. 

 

Minden, ami életünkben felcseréli Isten helyét, ami fontosabb nála (gazdagság, szép ház, pénz) az bálvány, derült ki az oktatás során. Az első nap konkrét témája: Istennek minden lehetséges. Ezen belül megbeszélték, hogy ne legyünk önzők az imában, legyünk közbenjárók, másokat is vigyünk Isten elé. Második napon azon elmélkedtek, hogy az istenszeretőknek minden a javára válik. Isten a nagyobb jó érdekében a rosszat is megengedi. Harmadik nap témája az Aranyborjú, a negyediké Illés a Kármelen és Baál prófétái, az ötödiké: Csak a bátrak képesek hirdetni Isten egységét és róla tanúságot tenni. A zárónap fő témája: Isten tüzet hozott a Földre. „Legyünk a szentek világító fáklyái, legyünk a szentek bátor kis apostolai” –hangzott el az előadásban. A táborozást természetesen sok játék, sportolási lehetőség, kézműves foglalkozás és strandolás is kiegészítette. Minden együtt volt ahhoz, hogy a tanuláson túl a fiatalok nagyszerűen és tartalmasan szórakozzanak.

Az eseményt díjkiosztó gála zárta, melyen ajándékokat kaptak a résztvevők. Mindenki lelkileg feltöltődve, hitében megerősödve, sok-sok pozitív élménnyel gazdagodva, új barátokat szerezve tért haza a táborból. Valamennyien azt nyilatkozták, hogy jövőre is eljönnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában