Új szolgáltatás

2022.07.19. 14:30

Újdonság a RAR-nál

Ettől a héttől kezdve futár viheti házhoz a gépjármű törzskönyvét (CIV), áll a Román Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) közleményében. Július 18-tól kezdődően új szolgáltatást vezet be a RAR Törzskönyv futárral elnevezéssel. Mindazok, akik a gépjármű törzskönyvének kiadását igénylik, mostantól kérhetik, hogy a dokumentumot egy megadott címre futárszolgálat szállítsa ki. Alina Niță, a Gépjármű-nyilvántartási hivatal főigazgatója kifejtette, hogy ennek a szolgáltatásnak köszönhetően a szükséges intézkedéseket követően (a gépjármű azonosítása, ellenőrzése) az igénylő nem kell megvárja a helyszínen az okmány kiadását és nem is kell visszamenjen érte. Amennyiben igényt tart az új szolgáltatásra, akkor a törzskönyvet egy futár fogja majd házhoz vinni legtöbb három munkanapon belül. Ez a határidő csak kivételes esetekben változhat, például, ha az okmány kiállítása más külső tényezők miatt csúszik. A RAR nem számlázza fel ezt a szolgáltatást, az igénylő csak a futárszolgálat díját kell kifizesse.

Az ügyfelek a RAR székhelyén kitöltött kérvényben jelezhetik, hogy futárral szeretnék-e megkapni a törzskönyvet. Ezt követően mobiltelefonnal be kell olvassanak egy QR-kódot, így közvetlenül elérhetik a kérés regisztrálásához szükséges oldalt. Ez a szolgáltatás az ország bármelyik RAR képviseleténél elérhető lesz. Természetesen továbbra is érvényben marad a törzskönyv személyes átvételének lehetősége, a dokumentumot annál a RAR-képviseletnél lehet átvenni, ahol a gépjármű-ellenőrzés történt. Az új szolgáltatás azoknak az ügyfeleknek lesz kifejezetten hasznos, akik nem a megyeszékhelyeken laknak, és eddig nagyobb távolságokat kellett megtegyenek, hogy átvegyék a dokumentumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában