Programajánló

2022.07.23. 09:55

Szalacsi Napok 25. alkalommal

BN-összeállítás

Az idei, 25. alkalommal megszervezett Szalacsi Napokat augusztus 5. és 7. között tartják. A háromnapos rendezvény igen korán veszi majd kezdetét, ugyanis pénteken már reggel hatkor indul a horgászverseny, a délutáni órákban pedig szekeres hívogatóval népszerűsítik a falunapokat. Szintén az első napon tartják meg a Szalacsi Pincenapot, a Szentgyörgyi pincesoron. Péntek este diszkó is lesz DJ ACCA-val.

A Lukács farmon szombaton már 8.30-kor megkezdődik a focibajnokság, majd 10 órától a Bihari ízek gasztronómiai versenyre kerül sor a központi parkban. A Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségével íjászoktatás és jurtaépítés is lesz 11 órától, 12-től pedig ebéd a kultúrotthonban. 13 órától asztalitenisz-bajnokság lesz a tornateremben, majd 14 órától a gasztronómiai verseny zsűrizése. Szintén a központi parkban, 15 órától lesz kézműves foglalkozás, majd 16.30-kor tartják a falunap ünnepélyes megnyitója a Lármafánál, amelyet felvonulás követ, illetve 17.15-kor megkoszorúzzák a világháborús emlékművet. 18 órától mazsorettfelvonulás lesz a településen, 19 órakor pedig a Toxic Gods elindítja a koncertek sorát, amelyet 20 órakor a Vadász együttes folytat, 22 órától pedig a Tankcsapda zár. Éjféltől a kőhídnál lesz diszkó DJ Prodyval.

A vasárnapi nap 10 órakor, az iskolaudvaron kezdődik aszfaltrajzversennyel, 11-től pedig Lovász Julianna népművészeti gyűjteményének bemutatóját kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. A római katolikus templomban 12 órától tartanak ünnepi szentmisét, majd 14 órától ismét kézműves foglalkozások lesznek, illetve a kicsik örömére lufihajtogató bohóc is ellátogat Szalacsra. 15 órakor a református templomban lesz istentisztelet, majd 16 órától elszármazottak találkozója következik, ezután pedig az 58-asok találkozójára kerül sor a kultúrotthonban. 18 órától Kéri Gáspár tájház-bemutatójára invitálják az érdeklődőket, de ezzel egy időben roncsderbi lesz a Varbócnál, 19 órától pedig légi bemutatót tart Orosz Laci. A labdazsonglőr Guinness-rekorder László Gyula 20 órai bemutatója után 20.30-tól György Botond lép fel egy rövid humorest keretében. 21 órától zenél az AmazonÁsz, 22 órától Csocsesz, 23 órától pedig tombolasorsolás lesz. A 25. Szalacsi Napok utolsó programpontja éjféltől a diszkó DJ DC-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában