Gyógyfürdő

2022.07.19. 08:08

Megnyílik a hegyközszentmiklósi KRE SPA fürdő

Több mint egy hónappal ezelőtt avatták fel hivatalosan a hegyközszentmiklósi KRE SPA elnevezésű strandot és gyógyfürdőt, mely immár a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit. A részletekről Salánki Lóránt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gazdasági ügyosztályának előadótanácsosa tájékoztatta szerkesztőségünket.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

– A több mint egy hónappal ezelőtti hivatalos avatóünnepségen azt ígérték, hogy július közepén a nagyközönség számára is megnyílik a KRE SPA. Tudják-e tartani ezt a határidőt?

– Igen, tudjuk. A június 9-i műszaki átadás, illetve a 10-i ünnepélyes felavatás, majd a még szükséges engedélyek megszerzése után július 20-án, szerdán megnyitjuk a Királyhágómelléki Református Egyházkerület cége által építtetett és működtetett KRE SPA elnevezésű strandot és gyógyfürdőt a már létező termálfürdő szomszédságában, egy gyönyörű, pihentető környezetben.

– Milyen adottságokkal rendelkezik ez?

– A létesítmény egy úszó-, egy termálvizes, egy élményelemeket tartalmazó és egy gyermekmedencével rendelkezik. Ezek mellett zöld pihenőpázsittal, ingyenesen igénybe vehető nyugágyakkal és napernyőkkel, tágas parkolóval, egy mini játszótérrel és nyári büfével várja a vendégeit.

– Milyen ételeket lehet vásárolni a büfében?

– A nyári büfében minden nap főtt ételként kínálnak egy tartalmas egytálételt, illetve főleg roston sült húskészítmények lesznek kaphatók sült burgonyával, különböző szószokkal, salátával. Ezeken kívül ásványvizek, üdítők, sörök és persze különböző kiszerelésekben fagylaltok.

– Meg lehet-e szállni a létesítményben?

– Egyelőre sajnos még nem, de készülnek a szállásadó, kétszemélyes mobilházaink. Ezekben valószínűleg szeptembertől lehet majd lakni. Aki több napot akar a környéken eltölteni, az egyelőre a szomszédos fürdőhöz tartozó panzióban foglalhat szállást.

– Mennyibe kerülnek a belépőjegyek, illetve milyen órarend szerint működik a KRE SPA?

– A belépőjegyeket a helyszínen lehet megvásárolni a beléptetőkapunál. A felnőttjegy 40 lej, a nyugdíjasoknak szóló jegy 25 lej, az egyetemista, kedvezményes árú jegy szintén 25 lej. A 7 és 14 év közötti gyermekeknek 18 lejért lehet jegyet vásárolni. Ugyanakkor 7 éves korig ingyenes a belépés, és van egy úgynevezett háromórás jegyünk is, ami délután, 17 óra után vehető igénybe, ez 25 lejbe kerül. A nyitvatartásunkról annyit, hogy hétfői napokon egyelőre még zárva tartunk, addig mindenképp, míg nem tudunk szálláslehetőséget biztosítani a vendégeinknek. A többi napokon keddtől péntekig 10 és 21 óra között, szombat, vasárnap pedig 9 és 21 óra közt várunk mindenkit.

– Egyeseket talán megtéveszthet, hogy Hegyközszentmiklóson eddig is működött egy termálfürdő, úgyhogy kérem tisztázzuk, hogy két különböző objektumról van szó.

– A két fürdő különálló egység, habár mindkettőnek a református egyház egy-egy intézménye a működtetője. A régi termálfürdőt, a panziót és a vendéglőt a hegyközszentmiklósi egyházközség, míg az új strandot és gyógyfürdőt a királyhágómelléki egyházkerület működteti. Más szolgáltatások, más belépődíjak vannak. Nekünk például nincs és valószínűleg nem is lesz á la carte-vendéglőnk, viszont van többfajta medencénk. Nincs panziónk, de lesznek mobilházaink. Vannak tehát különbségek, aki nyaralni szeretne, kiválaszthatja a számára legkedvezőbb feltételeket.

– Mire hasznosítják a bevételeket?

– Először is szeretném leszögezni azt, hogy a profit nincs borítékolva, azt meg kell termelni. Ha ez sikerül, amint azt már többször elmondtam, a profitot az egyházkerület a missziós tevékenységeinek a finanszírozására fordítja elsősorban.

– Mit üzen a leendő az ügyfeleknek?

– Azt üzenem a potenciális vendégeinknek, hogy szeretettel várjuk őket. Kellemes pihenést, kikapcsolódást kívánok nekik, érezzék jól magukat, és vigyék jó hírünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában