Találkozó

2022.07.12. 13:00

Munkamegbeszélés az autósiskolák képviselőivel

A Bihar megyei autósiskolák képviselőivel folytatott munkamegbeszélést pénteken Dumitru Țiplea prefektus.

Pap István

A találkozón jelen voltak a Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Szolgálat, a Román Közúti Hatóság, a Bihar Megyei Rendőrség közlekedésrendészeti szolgálata, a nagyváradi polgármesteri hivatal és az ERA Shopping Center képviselői is. Mint ismeretes, az autóvezetői jogosítvány megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsga kiinduló pontját május 16-tól átköltöztették az Antonio Alexe Sportcsarnok parkolójából az ERA bevásárlóközpont parkolójába, a pénteki megbeszélésen ennek a változásnak a nyomán felmerülő problémákat taglalták.

A prefektúra által kiadott közleményben az áll, hogy az ERA igazgatója a találkozón azt kérte a C., a D. és az E. kategóriájú járművek oktatóitól, rajtuk keresztül pedig a tanuló vezetőktől, hogy a jövőben figyeljenek oda jobban arra, hogyan manőverezik a nagy járműveket a bevásárlóközpont parkolójában. A közleményből nem derül ki, hogy erre a felhívásra azért volt-e szükség, mert bármilyen baleset, koccanás történt volna a parkolóban a tanulók vagy az oktatók miatt.

Az autósiskolák képviselői a maguk során azt kérték, hogy egységesítsék a gyakorlati autóvezetői vizsgát, legyenek előre meghatározott útvonalai a gyakorlati autóvezetői vizsgának, növeljék a kötelező autóvezetési óraszámot, illetve csökkentsék a csúcsidő időtartamát, azaz azt az időszakot, amikor tilos autóvezetői oktatást és vizsgát tartani a közutakon. A megbeszélés nyomán nem születettek döntések, de Dumitru Țiplea prefektus hangsúlyozta, hogy a döntések meghozatalakor figyelembe fogják venni a megbeszélésen elhangzottakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában