Munkálatok

2022.07.01. 18:03

A szentmártoni körgyűrűről tárgyaltak

Ciucur Losonczi Antonius

A váradszentmártoni körgyűrű építését elnyerő konzorcium képviselőivel találkozott a héten a megyeházán Ilie Bolojan megyei tanácselnök. Beszéltek arról, hogy a következő napokban elkezdődnek a régészeti feltárások. Július végéig a tervezők összeállítják az építkezési engedélyek megszerzéséhez és a műszaki terv kidolgozásához szükséges dokumentációt. A munkálatok augusztus közepén kezdődhetnek el és jövő ősszel fejeződhetnek be.

Mint ismeretes, a beruházásra kiírt tendert a Contrucții Erbasu (fővállalkozó)–Drumuri Orășenești Rt.–Procons Group–Váhostav Sk. Konzorcium nyerte, mely nettó 149 millió lej értékben tett árajánlatot. A terelőút Nagyvárad irányából megkerüli majd Szentmártont és Félixfürdőt, biztonságosabbá és gyorsabbá téve a tranzitforgalmat. 5,7 kilométer hosszú lesz, menetirányoként kétsávos és tíz méter széles. A befektetés feltételezi több mint két kilométer hosszú bekötőút építését is, valamint három méter széles kerékpárútét a körgyűrűvel párhuzamosan. A kiindulópontja a nagyváradi Hunyadi János utca, és létesül majd három híd, két felüljáró, egy viadukt és három körforgalom is. A finanszírozást európai uniós forrásokból biztosítják a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) 2014–2020 keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában