Programajánló

2022.07.29. 15:00

Mága-koncert Arany városában

Nagyszalontán koncertezik Mága Zoltán hegedűművész augusztus 7-én, vasárnap este. A rendezvény helyszíne a református templom, mely több ezer fős befogadóképességével a legnépesebb közönség részvételére ad lehetőséget.

BN-összeállítás

A hegedűművész közel félezer magyarországi és nemzetközi jótékonysági fellépését követően, erdélyi koncertkörútjának záróállomásaként érkezik a hajdúvárosba. A 100 templomi koncert elnevezésű hangversenysorozat szervezését az RMDSZ nőszervezete vállalta fel, s az est bevételéből a kárpátaljai magyar közösséget, valamint a helyi rászoruló gyermekek iskolakezdését támogatják.

 „Nagy örömmel fogadjuk városunkban Mága Zoltán hegedűművészt – nyilatkozta Gáll Éva, az RMDSZ nőszervezetének helyi vezetője. – Tudjuk, hogy a helyi közönség nagyon kedveli a művészt, az évek során sokan részt vettek újévi koncertjein, a magyar fővárosban. Az, hogy most itt, Nagyszalontán hallhatjuk, lehetőséget ad mindenkinek a részvételre, ehhez adott volt a megfelelő helyszín, a nagyszalontai református templom, mely háromezer fő befogadóképességű. A református egyház helyi vezetői egy emberként mellénk álltak, Mikló István Boldizsár lelkipásztor mindenben támogatja a szervezőket. Mága Zoltán megtisztel bennünket a fellépéssel, mi pedig ezt azzal viszonozzuk, hogy a koncert számára megnyitjuk azt a hajlékot, melyben egykor Arany János is rendszeresen megfordult.”

A koncertekre belépőként adománylapokat lehet igényelni az RMDSZ nőszervezeténél, a nagyszalontai Magyar Házban, illetve a koncert után, a helyszínen is lehetőség lesz az adakozásra. A bevételt karitatív célokra költik, melyből részben a kárpátaljai magyar családokat segítik. Az adományok másik része helyben marad, ebből a nagyszalontai, nehéz helyzetben lévő családok számára könnyítik meg az iskolakezdést, illetve az építés alatt álló iskolai tornaterem kivitelezését segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában