Kidőlt fák

2022.07.20. 11:00

Lezárták a havasrekettyei vízeséshez vezető utat

Kidőlt fák miatt lezárták a Vigyázó-hegység egyik legnépszerűbb turistacélpontjához, a havasrekettyei – más néven Menyasszonyfátyol (Vălul Miresei) – vízeséshez vezető utat. A Kolozs megyei hegyimentő-szolgálat a közösségi oldalán figyelmeztet a lezárásra, az utóbbi hetek viharai miatt ugyanis több fa is kidőlt, illetve további fákat is a kidőlés veszélye fenyeget, így a terület balesetveszélyes.

A hegyimentők hétfői bejegyzése szerint vasárnap is 5–6 lucfenyő dőlt a vízeséshez vezető útra. A balesetveszély miatt a hegyimentő-szolgálat szakemberei úgy döntöttek, meghatározatlan ideig lezárják a vízeséshez vezető utat. „Tudjuk, hogy itt a nyaralások, a vakáció időszaka, de az önök biztonsága érdekében azt kérjük, látogassanak ide egy másik időpontban, a havasrekettyei vízesés a helyén marad” – fogalmaznak a bejegyzésben, hozzátéve: már megkezdték a helyzet megoldására irányuló intézkedéseket, és mihamarabb új információkkal jelentkeznek. Addig is a környék más látványosságait ajánlják a túrázók figyelmébe: a Sasbércet, a Fehér köveket és természetesen a Vigyázó-csúcsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában