Opus Dei

2022.07.08. 12:00

Ausztriai önkéntesek Nagyváradon

Forrás: oradea.ro

BN-összeállítás

A katolikus Opus Dei ausztriai szervezetének önkéntesei tartózkodnak Nagyváradon július 4–14. között. A kilenc 19–23 év közötti fiatalt a nagyváradi görögkatolikus püspökség fogadja és látja el. Az önkénteseket Virgil Bercea nagyváradi görögkatolikus püspök hívta Nagyváradra még a tavaly. Az önkéntesek délelőttönként a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság által működtetett napközi gyermekközpontban látnak el feladatokat: tánc-, festészet-, valamint angol nyelvoktatást tartanak, és a napközi központba járó mintegy harminc gyerekkel közösen karbantartási munkálatokat végeznek. Délutánonként az önkéntesek a Iuliu Maniu Görögkatolikus Líceumban tartanak angol és német nyelvű foglalkozásokat, amelyekre körülbelül száz diák iratkozott be. 

„Ez egy különleges élmény számunkra. Nemcsak a kicsik tanulnak tőlünk, hanem nekünk is van mit tanulnunk a kicsiktől. Nagyon tehetséges és intelligens gyerekek. (…) A nyári szünidőt önkéntes munkával szoktuk tölteni, és azoknak szenteljük magunkat, akiknek szükségük van ránk, ez elég jól ismert gyakorlat a mi környezetünkben” – idézi a polgármesteri hivatal Evelyn Kropfreiternek, az önkéntescsoport képviselőjének a szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában