Tábor

2022.07.19. 19:00

Angolra hangolt idén is a margittai Horváth János Elméleti Líceum

Szőke Ferenc

Az elmúlt héten ért véget a Horváth János Elméleti Líceum és a Horváth János Társaság által szervezett angol tábor, amelynek hagyománya hosszú évekre tekint vissza. A tábor vezetői Péter Nóra és Fügedy Anikó Erzsébet pedagógusok voltak. Nagy segítség volt számukra az a fiatal csapat, amelynek tagjai begyakoroltatták az új szavakat, kifejezéseket a gyerekekkel: Dandi Dóra, Gál Rebeka, Kiss Virág, Szabó András, Vidui Richard (az iskola V. osztályt végzett diákjai), Barta Patrik (X. osztályt végzett diák) Morar Hanna és Must-Arany Zsófia (Nagyszalontáról, az Arany János Elméleti Líceumból) és a minden évben visszatérő segítő, Horgos Raymond (X. osztályt végzett debreceni diák).

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak a támogatóknak és a szülőknek, akik minden nap hoztak meglepetéseket a gyerekeknek. A tábor témája a víz volt, hiszen a hét elején majdnem 40 fokos volt a hőmérséklet. Szerencsére a hét közepétől tökéletes tábori idő köszöntött a táborozókra. A mezők viszont továbbra is szomjazták az esőt, a vizet. Az angoltábor a következő program szerint zajlott. Első nap, hétfőn az ismerkedésé volt a főszerep, a hét programjának bemutatása zajlott; A második nap, kedden vízzel kapcsolatos tevékenységeket végeztek és ezzel kapcsolatban beszélgettek. Harmadik nap, szerdán tengeri állatokkal ismerkedtek, játékokban tanulták meg az állatok neveit. Negyedi nap, csütörtökön vízi járművek, ügyességi játékok töltötték ki a napot. Ötödik nap, pénteken: játékok, ismétlés, kézműves foglalkozások, görögdinnye evés, táborzárás, oklevelek átadása, a mappák kiosztása zárta a rendezvényt. Élvezetes, interaktív légkört kínált a tábor, ahol a gyerekek a mindennapi angol nyelvet használták és fejlesztették angol nyelvtudásukat egy vidám, nyugodt nyári tábori környezetben. A szervezők szerették volna felkelteni a vágyat az angol nyelv elsajátítására, és megmutatni a gyermekeknek, hogy képesek megtanulni ezt a nyelvet játékosan, könnyedén és szórakozva. Senki sem fog megtanulni egy nyelvet hibák nélkül. Ebben a táborban nem azt kérték a gyerekektől, hogy tökéletesen beszéljenek angolul, csak azt, hogy próbáljanak meg mindent megtenni azért, hogy bővítsék szókincsüket.

"Azzal a szándékkal indítottuk el az angoltábort, hogy szórakoztató, jól szervezett foglalkozásokat szervezzenek az előkészítő-IV. osztályosok részére. A táborban részt vevő gyerekek nemcsak angolul tanulhattak, miközben jól érezték magukat és új tevékenységeket próbáltak ki, hanem baráti kapcsolatokat is kialakítottak a más településekről érkezett gyerekekkel (Monospetri, Érszőllős, Ausztria, Franciaország). A hét folyamán 55-60 között mozgott a gyermeklétszám. Úgy gondoljuk, hogy az Angol Tábor valami különleges dolog, és mindenkinek nagyszerű élmény volt. Nagyon büszkék voltunk, hogy kivehettük a részünket abból, hogy ennyi mosolyt varázsolhattunk a bájos kis arcokra, s másodsorban arra, hogy fejleszthettük angol nyelvtudásukat” - mondta Fügedy Anikó Erzsébet táborvezető. A siker arra buzdítja a szervezőket, hogy az elkövetkező években is szervezzék meg a tábort, mondták a táborvezetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában