Bevetésen

2022.06.17. 10:36

Tűzesetek a megyében

BN-összeállítás

A belényesi tűzoltókat szerda délután riasztották egy Gyegyesényben (Ghighișeni) keletkezett tűzeset miatt. A tűz egy kétszintes ház földszintjén épített garázsban parkoló autóban keletkezett. A tűzoltók kiérkezésekor az autó és a körülötte lévő tárgyak heves lánggal égtek. Mintegy 35 perc alatt sikerült lokalizálniuk a tüzet és annak keletkezési helyét, így sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a ház szobáira. A tüzet valószínűleg egy, az autóban keletkezett rövidzárlat okozta, személyi sérülés nem történt.

Szintén aznap a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséget (ISU) értesítették arról, hogy tűz ütött ki egy váradalpári (Alparea) ház melléképületében. Az épületben lévő nagy mennyiségű éghető anyagok és folyadékok miatt heves lángok csaptak fel. A tűzoltók két vízzel és habbal működő tűzoltóautót vetettek be, hogy lokalizálni tudják a lángokat, ezzel megakadályozva, hogy azok átterjedjenek két másik épületre és egy személyautóra. Az épületből sikerült kihozniuk 32 gázpalackot is. A lángokat 18.20 óra körül sikerült eloltani. Az épület tetőszerkezetének mintegy 100 négyzetmétere égett le, valamint három ablak, az épületben lévő szerszámok és elektromos eszközök is megégtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában