Évzáró

2022.06.10. 09:40

Tanévet zártak a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban

A hagyományokhoz híven és a ballagási sorozatot követve, az intézmény tanévzáróját ezúttal is a nagyvárad-olaszi református templomban tartották meg. A rövid igehirdetés és köszöntő után a diplomák és oklevelek átadása következett.

A szerző felvételei

Törő Enikő

A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanévzáró ünnepségét csütörtök délelőtt tartották meg az iskola melletti református templomban. Az ünnepségen az intézmény hat évfolyamának diákjai (5., 6., 7., 9., 10., 11), osztályfőnökei és a szülők vettek részt, ugyanis a nyolcadik és tizenkettedik osztályosok már elballagtak az elmúlt hetekben, a szakosztályok tanévzárójára pedig egy későbbi dátumon kerül sor, amikor már a gyakorlati órák is befejeződtek. A tanévzáró ünnepséget Szakács Zoltán iskolalelkész nyitotta meg közös imádsággal és énekkel. Rövid igehirdetést tartott, Máté evangéliumából olvasott fel. Az iskolalelkész ezután arról beszélt az evangéliumi igékhez kötődően: nagyon fontos, hogy mindenkinek legyenek ambíciói, igazán akarják elérni a céljukat és tegyenek is érte. Hozzátette, hogy nagy dicsőségre ad okot és nagyon örül az, akinek jó jegyei vannak az iskolában, és az életben is sikereket ér el, de sose feledjük azt el, hogy az utolsókból lesznek az elsők és az elsőkből az utolsók, ezt az igét követve pedig nehéz eldönteni, hogy a sor melyik végén állni a legjobb. Végezetül felhívta a figyelmet, hogy jó dolog elsőnek lenni, de az első helyen lévők ne legyen önzőek, ne tapossanak el másokat, ne gázoljanak át másokon, és mindig maradjanak alázatosak.

Az iskola részéről Módi Kinga iskolaigazgató mondott köszöntőt, aki kifejtette, hogy ez az ünnepség nemcsak egy évzáró, hanem alkalom a hálaadásra is. Rövid beszédében megfogalmazta, hogy nemcsak a problémákra kell időt szánni, hanem a sikerekre is, ezt azzal támasztotta alá, hogy tanév közben sok időt fordított a problémákra, problémák megoldására, s emiatt úgy érezte, hogy a sikerekre egy kicsit kevesebbet. Ez viszont egy jó alkalom arra, hogy a sikereket emeljék ki. A beszédek, köszöntők után az osztályfőnökök átadták osztályuk legsikeresebb diákjainak a diplomákat, okleveleket és dicséreteket. Kiemelték azokat a diákokat, akik nagyon jó tanulmányi eredményt értek el, valamint azokat, akik jól teljesítettek egy tanulmányi versenyen vagy sportversenyen. Az ünnepséget közös énekkel és imával zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában