Erkélykoncert

2022.06.25. 12:26

Sanzonokkal töltötték meg a történelmi városközpontot

Fotó: Törő Enikő

Törő Enikő

Időről időre zenés eseményeket szerveznek a nagyváradi Kolozsváry-ház erkélyén, a Szent László Napok pedig egy olyan rendezvénysorozat, melynek programjába éppen beleillett egy erkélykoncert. Péntek délután sanzonokkal és operettekkel töltötték meg a történelmi városközpontot, Mészáros Ibolya és Papp István előadásában, őket zongorán kísérte Dargó Gergely. A Szomorú vasárnap melankolikus dallamai mellett pörgősebb dalokkal is készültek, többek között elhangzott az Éjjel az omnibusz tetején című operett és a Jó lenne 120 évig élni című dal is. 

A szervezők részéről Villányi Zoltán elmondta, a céljuk az, hogy élettel töltsék meg a történelmi belvárost, s azért éppen sanzonokat hoztak el ezúttal, mert egy könnyed nyári délutánt szerettek volna biztosítani, és egy kis századelői nosztalgiát varázsolni a hétköznapokba. A körülbelül hetven perces műsor során a hőség miatt technikai szünetet is tartottak, ugyanis a hangszerek túlmelegedtek, ez azonban nem tántorította el a közönséget, amely az árnyékban hűsölve énekelte az időtlen sanzonokat.

A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában