Postaláda

2022.06.29. 15:02

Projekt: Vigyázz! Kész! Robotika!

Harácsek Klementina projektvezető

Hatalmas sikerrel zárult a Stiinţescu Alapítvány idei, immáron negyedik pályázati kiírásán nyert Get Started! elnevezésű robotika szakkör a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. 2016 óta pályázunk sikeresen az alapítványoknál (Fundaţia Comunitar[ Oradea, Fondul Ştiinţescu Oradea), így ismerkedhettünk meg első évben az alternatív energiaforrásokkal, majd nyomozhattunk, DNS-t azonosíthattunk mint CSI Junior-os detektívek, illetve a 2018–2019-es tanévben tanulmányozhattuk a vizet mindenféle szempontból. 

Aztán a világjárvány beszüntette az összes közös tevékenységet, és online térbe kényszerített mindenkit. Ezért ebben a tanévben úgy gondoltuk, ne csak használói legyünk a modern technológiáknak, hanem kezdjük el mi magunk létrehozni ezeket. Kiindulásnak a Lego Spike alapcsomagját választottuk, és felkínáltuk a játszva tanulás lehetőségét iskolánk negyedikeseinek és ötödikeseinek. Hatvankét diák élt is ezzel a lehetőséggel három csoportban, összesen tizennyolc foglalkozáson vettek részt. De nemcsak a diákok indultak el ezen az úton, hanem 7 pedagógus is: tanítók, tanárok is elvégezték a Lego Academy Spike modulján alapuló négyórás képzést, így a következő tanévtől indul a szakkör a negyedikeseknek, az ötödikesek számára pedig választható tantárgyként kínáljuk a robotikát. Természetesen tovább pályázunk, hogy a következő szinthez szükséges szettet is tudjuk majd beszerezni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában