Programajánló

2022.06.24. 18:53

Megnyílt a Szent László-napi sokadalom és vásár

Fotó: Alexandru Nițescu

Törő Enikő

Megnyitotta kapuit a Szent László-napi sokadalom és vásár a nagyváradi vár külső udvarán és a Fejedelmi udvarban. Az Érmelléki Gazdák Egyesületének szervezésében több mint 40 termelő és kézműves hozta el termékeit a nagyváradi várba. Az árustandok a külső udvaron várják az érdeklődőket, míg a Fejedelmi udvarban ételt és italt lehet fogyasztani, szintén ott van felállítva a színpad is. A péntek délutáni hőségben nem volt tömeg a várban, a kilátogató érdeklődők főként a belső udvar árnyékos részein hűsöltek egy-egy hideg innivaló mellett. Főként családosok sétálgattak az árusok között és a Bethlen-bástyánál, ugyanis ott pedig gyerekprogramokat szerveznek, melynek sorozata már péntek délután elkezdődött. Sokan megcsodálták a lovagkirály homokszobrát, melyet ugyan csak szombaton lepleznek le, a munkálatok folyamata nyilvános. Várhatóan hétvégén már többen kilátogatnak a nagyváradi várba, ugyanis több program is lesz és remélhetőleg a kánikula sem tartja távol az érdeklődőket.

A vásáron egyébként ékszereket, fából készült termékeket, szirupokat, sajtokat, levelendulatermékeket, fürdősókat, horgolt és hímzett ruhaféléket, bőrdíszműveket, kerámiákat és egyéb kézműves termékeket lehet vásárolni. Szombaton és vasárnap az árusok reggel 10 és este 20 óra között várja az érdeklődőket, eközben pedig számos programon vehetnek részt mind a felnőttek, mind a gyermekek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában