Forgalom

2022.06.23. 10:30

Máshol hajthatnak majd be az autósok a Rulikowski temetőbe

Fotós: Claudia Bonchis

Pap István 

A nagyváradi város- és területrendezési bizottság (CMUAT) múlt heti ülésén több közérdeklődésre számot tartó projektet vizsgált meg, ezekről számolt be a polgármesteri hivatal közleménye. A Közterületfenntartó (ADP) a főépítészi hivatal jóváhagyását kérte behajtó és kerítés építésére a Rulikowski temető észak-keleti sarkában a Ceyrat utcán. Az ADP terve az, hogy átköltözteti az autós behajtót a Ceyrat utcába, míg a főbejáratnál megszünteti az autós behajtás lehetőségét. Ugyanakkor a Ceyrat utca részen mintegy 50 méter hosszú kerítést is épít annak a temetőrésznek az elkerítésére. A kerítést áltéglából építik majd meg, magassága és kinézete megegyezik majd a temető ottani kerítésének kinézetével és magasságával. „Az autós behajtóra azért van szükség, hogy tehermentesítsük a főbejárati sétány forgalmát. Ezzel a projekttel egy olyan alternatívát kínálnak, amellyel kettéválasztható lesz a temetőben az autós és a gyalogos közlekedés” – mondta a terv kapcsán Radu Fortiş, Nagyvárad főépítésze. Szintén a főépítészi hivatal jóváhagyását kérték a Mihail Kogălniceanu utca 31. szám alatti ingatlan utcafronti részének magasítására, és ezzel le is zárják az ottani utcafront homlokzati részét. Ezzel egy időben elemezték annak lehetőségét, hogy a belső udvaron lévő épületeket is bővítsék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában