Turizmus

2022.06.03. 18:00

Közös pályázatot nyert Hajdúszoboszló és Rév

BN-összeállítás

Pozitív elbírálást kapott Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának a Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott, „Társadalmi és gazdasági kohézió erősítése Hajdúszoboszló és Rév között” című pályázata. 

A magyar–román határtól egyaránt 63 kilométerre található Rév és Hajdúszoboszló igen jó turisztikai adottságokkal rendelkezik. A turisztikai programcsomagok kölcsönös népszerűsítéséhez, valamint a magas színvonalú, új, komplex turisztikai csomagok előállításához és a szolgáltatásokhoz szakmai tudásra van szükség. Ezt szolgálja a kölcsönös tapasztalatszerzés egy Hajdúszoboszlóra látogató 12 fős révi, és a hegyvidéki kínálattal ismerkedő 12 fős hajdúszoboszlói csoport számára. 

A révi delegáció tagjai május 19-én érkeztek a Bocskai Múzeum Fejedelmi Kincstár épületéhez. A révi delegációt a helyi sajtó jelenlétében Czeglédi Gyula helyi polgármester köszöntötte, méltatva a két település között kialakult jó kapcsolatokat. A vendégcsoport nevében Dorel Cosma révi polgármester mondott köszönetet a lehetőségért. Ezt követően dr. Bihari-Horváth László múzeumigazgató a Bocskai-csarnokban tartott ismertetőt a fejedelem koronázási ékszereiről. Mint megtudtuk, a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum két fenséges koronázási ékszerrel gazdagodott a tavaly. Mindkettő a múzeum névadójához kapcsolódik. Ezután a réviek programjában a Hungarospa fürdőkomplexum szolgáltatásainak megismerése szerepelt, majd pénteken a helyi Tourinform irodát látogatták meg. Természetesen a kétnapos esemény keretében a révieknek alkalmuk volt élvezni a szoboszlói termálvíz gyógyító erejét is. Szintén az említett pályázat keretében a szoboszlóiak is ellátogatnak majd Révre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában