Felmérés

2022.06.23. 14:00

Ingyenes szűrést kínál a Bonitas Egyesület

BN-összeállítás

A Bonitas Egyesület szakemberei egész tanévben ingyenes szűréseket/felméréseket biztosítottak a magyar anyanyelvű gyermekek számára. A körülbelül egy órán át tartó felmérés mindenféle rendellenességre fényt deríthet. Ha azt veszi észre a szülő, hogy a gyermek valamiben eltér, lemarad a többihez képest (akár a parkban lévő gyerekeket megfigyelve), vagy sokat sír, későn indul be a beszéd (2 éves kor után), a szobatisztaság nem alakul ki,  vagy megkésettnek mutatkozik a mozgásfejlődés, akkor kifejezetten érdemes igényelni a felmérést. A program sikeres megvalósításához egy határon túli pályázat (Nemzeti Újrakezdés Program I.) segítségével az intézmény három szakembere elvégezte a magyar Wisc 4 komplex intelligencia teszt alkalmazásához szükséges tanfolyamot, és megvásárolták a magyar intelligencia tesztet.
Ugyancsak egy határon túli pályázat (Nemzeti Újrakezdés Program II.)  keretében a tanév során szakmai továbbképzésen vett részt négy logopédus és modern logopédiai eszközöket vásárolhattak. A logopédiai eszközöket külön, a gyerekek fejlesztésében használják, ilyen például a hangkontroll, amely abban segít a gyermeknek, hogy egyidőben hallja a saját kiejtését és a pedagógus által kiejtett szót. A két program koordinátora Balogh Éva Zita pszichológus. A projektek a Magyar Kormány, a Bethlen Gábor Alap támogatása révén valósultak meg.
Bármilyen fejlődési eltérést észlelnének, érdemes kikérni a szakemberek véleményét. Felmérésre továbbra is lehet jelentkezni a 0–6 év közötti gyerekekkel a következő telefonszámokon: 0749-241-348 vagy 0721-564-725. A felmérések sora június végéig tart, majd szeptemberben újraindul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában