Minden gyermek ajándék!

2022.06.08. 18:00

Gyereknap Nagyszalontán

A „Minden gyermek egy ajándék!” elnevezésű projekt keretében először rendezett gyermeknapot a nagyszalontai Kiddy Egyesület. A projekt főtámogatója a Nagyszalontai Polgármesteri Hivatal, és a nap sikerét a helyi civil szervezetek összefogása garantálta. Június első napján a Zilahy Lajos Művelődési ház udvara és termei megteltek gyerekzsivajjal. A kicsiket és családjaikat sok program fogadta, ingyenes ugrálóvártól bábszínházig minden, amit egy kisgyerek kívánhat.

A napot Krupár Luca nyitotta meg, aki vidám táncos, játékos foglalkozást tartott a gyerekeknek. Őt követte Nagyszalonta egyik kedvence, Gali Teréz előadóművész, óvónő, aki ismerős dalokat énekelt, interaktív módon bevonva a gyermekeket is az előadásba. A Budapesti Fabula Bábszínház egyik kedves előadását hozta el városunkba, a „Vitéz Lászlót”, amely sok-sok mosolyt csalt az arcokra, a nézőtéren együtt nevetett kicsi és nagy. Az udvaron állatsimogató várta a kicsiket, ezt a meglepetést Szűcs Edina falugazdász, és ismerősei szervezték. A nap során különböző kézműves foglalkozásokon is részt lehetett venni. Nagy sikere volt a lufi állatkáknak, és az óriásbuborékoknak. A Hajdú Fogathajtó Egyesület képviselőjének, Major Imrének a jóvoltából a gyerekek kipróbálhatták, milyen egy igazi lovaskocsin ülni. A Nagyszalontai Református Egyházközség ajándéka gyereknapra, a két nagy ugrálóvár, hatalmas örömöt okozott a gyerekeknek, az egyik nagy kedvenc volt a nap során. A színpadon felcsendült néhány bibliatáborból ismert dal is, Szigeti Ferencz, Dorboșel Dávid és Farkas Johanna közös előadásában. Ezúton is köszönjük a részvételt és az ajándékot!

Fagyi, vattacukor, lufi és sok-sok élmény váltotta egymást a nap során, melynek végén minden gyermek fáradtan, de boldogan ment haza. A Kiddy önkéntesek: Berek Elza, Ilyés Viorica, Guias Éva, Barta Alίz, Struber Éva, Andrási Annamária, Kádár Ilona, Balogh Csilla, Tóth Niki, Szabó Heni, Molnár Máté, Hagyó Olga, Varga Imola, Balaskó Tamara. A Rajzverseny támogatói a Trial Kft, Noemi Impex Kft. 

A gyermeknap megszervezésében fantasztikus összefogással jelen voltak Nagyszalonta magyar civil szervezetei, az RMDSZ, a Midesz, az Arany János Művelődési Egyesület, az Arany Emlékmúzeum, a Romániai Magyar Nyugdíjas Szövetség, a Sinka István Kézműveskör, és végig segített a Zilahy Lajos Művelődési ház munkaközössége. A civil szervezetek ötleteikkel, munkájukkal hozzájárultak a nap sikeréhez, ezúton is hálás köszönet mindannyiuknak. Köszönet továbbá Koszorús Istvánnak, aki a hangosítást biztosította, és Varga Imolának a szuper képekért.

Rajos Andrea,

Kiddy Egyesület Elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában