Évzáró

2022.06.18. 13:11

Fergeteges mulatsággal zárták a tanévet a tóti negyedikesek

Hasznosi Beáta tanítónő

Szárnyat bontott egy sereg diák június 10-én a tóti kultúrotthonban. Szomorúan indult a mulatság, hisz hatalmas vihar kerekedett, amely fákat, villanyoszlopokat csavart ki, s ennek köszönhetően még az áramot is elvették a községben. Ez megnehezítette a tanító dolgát, a színpadot a szülők segítségével egy világosabb helyre rendezték át. Közben nótázással próbálták jobb kedvre deríteni egymást. Csodák csodájára hamarosan megadták az áramot, így a terem gyönyörűbben pompázott, mint valaha.

A bábeli zűrzavar tüstént elcsitult, s csak a negyedikesek csilingelő hangja, valamint a szülők nevetése hallatszott. Már-már színészi profizmussal adták elő Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek című darabját. Előadásukkal megköszönték a szülők áldozatos munkáját, öt évi támogatásukat, cserébe pedig átnyújtották saját készítésű osztályújságjukat, melyben régi történeteket elevenítettek fel. A jelenetet egy vidám tánc követett, melyet Dumitrescu Gábriel tornatanár segítségével adtak elő. Ezt követően a ballagással zárult az előadás. Szomorúan vettük tudomásul, hogy lezárult egy korszak gyerekeink életében. A tanító néni gondviselő szeretetét felváltja a tanárok odaadó munkája, melyre a diákok már vártak egy ideje. Új kalandok, új kihívások csalogatják őket az ötödik osztályba. Még vissza-vissza tekintettek a búcsúzó első és harmadik osztályra, kiket Horváth Andrea tanítónő irányított, de emelt fővel, bátran indultak a boldogabb jövő reményében Rimay Annamária Katalin igazgató néni szárnyai alá.

A virágcsokrok átadását követően mindenki fellélegezhetett. Megkezdődött az önfeledt mulatozás. A szülők jóvoltából étel és ital is került az asztalra, Az ünnepség meglepetése mégis a Bagoly csoport két gyönyörű tortája volt a gyermekek nagy-nagy örömére. A talpalávalóról Nagy Renáta tanítónő gondoskodott, akinek kifinomult érzéke van a jó hangulat megteremtéséhez. Sikerült feledhetetlen jó kedvvel zárni a tanévet, A diákok kirepültek, de reméljük soha sem felejtik tanítójuk intő szavait s az Exupéry idézetet: "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában