Szecesszió Napjai

2022.06.14. 08:29

Életre kelt szecesszió Nagyváradon

Mesebeli produkciókat láthattak a járókelők az elmúlt hétvégén Nagyváradon, a Szecesszió Napjai rendezvénysorozat keretében.

Fotó: Alexandru Nițescu

Hegedűs Krisztina
Az immár tizedik alkalommal szervezett rendezvény az elmúlt évekhez híven idén is különleges szecessziós látványvilággal várta a lakosságot. A látványosságoknak június 11-én, szombaton Nagyvárad központja adott helyszínt, az előadások délutántól kezdődően több időpontban is megtekinthetők voltak. 

A Grande madame című utcai látványosság a Bémer (Ferdinand) téren kápráztatta el a közönséget. A körülbelül öt méter magas operaénekesnő rózsaszín szoknyájában egy zenekar bújt meg, amely zenei aláfestéssel kísérte a műsort. A Grande madame kegyeiért négy fiatalember versengett, komikus előadásmódjuknak köszönhetően többször is megnevettették a nézőket.

A Szent László téren, a szecessziós Fekete Sas-palota előtt a Tündérek harmóniája című utcaszínházi produkciónak lehettünk szemtanúi, mely igazi mesevilágba kalauzolta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az előadás alatt hárfazenét hallhattunk és egy tündér kecses mozdulatait láthattuk. A szép számban összegyűlt közönségnek láthatóan tetszett a műsor, a kicsik az első sorban táncoltak, ugráltak és csodálkozva figyelték a két tündér produkciójában valóban létrejött harmóniát. 

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában