Balesetveszély

2022.05.27. 10:00

Veszélyes gyerekjáték a parkban

Pap István

Köteles Dieter nagyváradi lakos hívta fel a szerkesztőségünk figyelmét arra, hogy a nagyvásártéri (December 1 park) játszótéren lévő körhintán az egyik szék nincs megfelelően rögzítve, ezért rendkívül balesetveszélyes, a gyerekek leeshetnek róla. Ő a gyermekével május 23-án ment ki oda, akkor tapasztalta ezt a súlyos hiányosságot. Leírása szerint a játszótér bejáratánál egy kicsi, alig látható hirdetőtábla van kihelyezve, amelyről azt olvasta le, hogy a helyi rendőrséget kell hívni, ha valamilyen problémát észlelnek a játszótéren. A szülő azt írja, hogy 18.32-kor hívta a helyi rendőrséget, de elsőre nem akarták felvenni a panaszt, hanem tanácsokat adtak neki arról, hogy mit csináljanak, és csak a panaszos erősködésére jegyezték fel a problémát. Elmondása szerint arra kérte a helyi rendőrséget, hogy azonnal jöjjenek ki a helyszínre és tegyenek ki egy tájékoztatást arról, hogy senki ne használja azt a játékeszközt. Fél óra múlva ismét telefonált, de nem jött ki senki, „valószínűleg a Iuliu Maniu utca 20. szám alól (a helyi rendőrség székhelye – szerk. megj.) nem lehet olyan gyorsan oda érni, vagy nem volt akkor helyi rendőrük” – írta a panaszos, aki értesítette a fogyasztóvédelmet is az ügyben.

Szerkesztőségünk érdeklődésére válaszolva Samuel Milian, a helyi rendőrség igazgatója elmondta, hogy nem délután, hanem 23-án 12.27 perckor érkezett hozzájuk ez a bejelentés, de mivel a helyi rendőrségnek a törvény értelmében nincs semmiféle kompetenciája a közterek és a köztereken lévő eszközök, berendezések karbantartására, ezért a panaszt továbbították a polgármesteri hivatal műszaki igazgatóságához, mely a kezelője a köztéri játszóeszközöknek. Mivel napközben volt a hívás, ezért a műszaki igazgatóság kell figyelmeztetést elhelyezzen a helyszínen arról, hogy mely eszközöket nem szabad használni, ha este, éjszaka történt volna az értesítés, valószínűleg megkérték volna a helyi rendőrséget arra, hogy zárja le a veszélyes területet, de azt követően is a létesítmény kezelőjének, ez esetben a műszaki igazgatóságnak a feladata a karbantartási munkák elvégzése. Milian hozzátette, hogy ellenőrzik azt a plakátot is, amelyen az áll, hogy a helyi rendőrséget kell hívni, mert ha ez így van, a felhívás szövegét pontosítani kell, mert „A mi feladatunk a közrend fenntartása, semmiképpen sem karbantartási munkálatok” – jegyezte meg végül Milian. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában