Országjárás

2022.05.13. 09:39

Újra Romániában járnak a Google Street View autói

Illusztráció

Illusztráció

Pikó Stefánia

A Google Street View autói március közepe óta tartózkodnak Romániában, az elmúlt napokban pedig ismét feltűntek Bihar megyében és Nagyváradon is. A több hónaposra tervezett országjárás során 120 települést járnak be, az ezeket összekötő utakat, autópályákat annak érdekében, hogy frissítsék a Google-térkép adatait, felvételeit. A Google-autók úti céljai között szerepel Bukarest, Konstanca, Jászvásár, Kolozsvár és ahogyan azt magunk is észrevehettük, Nagyvárad is. A Street View 2010 óta elérhető Romániában, amikor a Google-térképen megjelentek az első képek a nagyobb városokról. A Street View országos lefedettségét 2012ben érték el, amikor 40.000 kilométernyi útról, 39 városról és több száz turisztikai látványosságról készültek felvételek. Ez viszont még mindig nem jelentett abszolút teljes lefedettséget, így a bővítés tovább folytatódott, leginkább turisztikai látványosságokról készült felvételekkel.

Forrás: Facebook/Dan Ille

Érdekesség még, hogy 2018-ban a WWF Romániával (World Wildlife Fund) együttműködve több mint 1500 kilométernyi folyó- és csatornaszakaszt, valamint utakat fotóztak le a Duna-deltában, hogy bárki, aki rendelkezik internetkapcsolattal, virtuálisan felfedezőutat tehessen a Google Maps révén. A romániai Street View képek legutóbbi frissítésére 2021-ben került sor, amikor az ország legfontosabb városairól, valamint az ezeket összekötő utakról készültek aktualizált felvételek. Ha szembetaláljuk magunkat a Street View autóival, jó, ha tudjuk, hogy mielőtt a rögzített 360 fokos képeket közzéteszik, egy olyan speciális technológiával dolgozzák fel őket, amely kitakarja az emberek arcát és az autók rendszámtábláit, így nem sértenek meg személyiségi jogokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában