Segélyprogram

2022.05.18. 17:00

Segélycsomagokat osztanak ki a rászorulóknak Nagyváradon

BN-összeállítás

A Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) felhívja a figyelmet arra, hogy május 17. és június 17. között osztja ki a segélyeket a rászorulóknak a POAD operatív segélyprogram keretében. A csomagokat Nagyváradon a Cazaban utca 61B szám alatti lerakatából osztják ki (az Őssi strand volt mosodája). Tudni kell, hogy a segélycsomagokat csak személyesen a személyazonossági okmány felmutatása után lehet átvenni. Kiskorú jogosultak esetében a szülők vagy a gyámok vehetik át a csomagot mind a kiskorú, mind a saját személyazonossági okmányuk felmutatása után. Erre a segélyre jogosultak azok a családok és egyedülálló személyek, akik a 416/2001 és a 277/2010 számú törvények hatálya alá esnek, továbbá az ideiglenesen kritikus helyzetbe került emberek, illetve személyek, továbbá a természeti csapások károsultjai, és a nehéz anyagi körülmények között élők, például akik nyomortanyákon élnek.

A DASO felhívja a figyelmet arra, hogy elsőbbséget élveznek az említett törvények alapján jogosult személyek, a többiek csak akkor kapnak segélyt, ha az első két kategóriának kiosztott segélyek után még maradnak csomagok. Továbbá mindenki csak egy segélyre jogosult, akkor is, ha több kategóriába is beletartozik. A segélyosztás programja a következő: Május 17-27 között kapják meg a csomagokat azok, akik szociális segélyben (416/2001 számú törvény) vagy családtámogatási segélyben (277/2010 számú törvény) részesülnek. Május 30. és június 17. között kapják meg a csomagot a két fenti kategória tagjai, akik korábban nem vették át a segélyt, és azok is, akik a 84/2020 számú sürgősségi kormányrendelet értelmében kiszolgáltatott helyzetben vannak. A második segélyosztási periódus a készlet erejéig tart, a segélyeket ebben a periódusban az érkezés időrendjében osztják ki. Az igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy egy-egy csomag súlya mintegy harminc kilogramm, ezért az érintettek hozzanak magukkal strapabíró táskákat, szatyrokat, guruló bevásárlótáskát, illetve legyen, aki segít nekik a termékek elszállításában. A segélyben összesen huszonnyolc kisebb csomag lesz, többek között liszt, kukoricadara, száraztészta, olaj, cukor, konzervek, lekvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában