Gyűlés

2022.05.21. 15:00

RMDSZ-küldöttjelölő gyűlés volt Hegyközcsatárban

Közlemény

Május 18-án, szerda délután tartotta meg helyi és körzeti beszámoló és megyei küldöttjelölő gyűléseit Hegyközcsatár községben az RMDSZ, Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettes irányításával. A megjelenteket Simkó Lajos körzeti elnök köszöntötte, majd vázolta a szervezet tevékenységeit az elmúlt időszakról. Még a járványhelyzet idején igyekeztek minden szinten segítséget nyújtani azok számára, akik ezt igényelték, több személynek ingyen védőmaszkot is adományoztak. A helyi szervezetek képviselői részt vettek a nemzeti megemlékezéseken koszorúzással és főhajtással. Március 15-ét megelőzően kokárdakészítéssel is készültek az ünnepre. A magyarországi választások alkalmával, szintén aktívan segítséget nyújtottak a kettős állampolgársággal rendelkező lakosok számára. Tájékoztattak a regisztráció fontosságáról, majd segítettek a levélszavazatok begyűjtésében és annak biztonságos eljuttatásában. A választások napján, április 3-án egy csapattal segítették Debrecenbe a FIDESZ kampányát, ami szintén hozzá járult az elsöprő győzelemhez. Jelenleg a romániai népszámlálás fontosságát népszerűsítik, és az önkitöltésre buzdítanak mindenkit. Ezt Borsi Lóránt annyival egészítette ki, hogy tudatában kell lennünk annak, hogy részvételre buzdítani csak úgy érdemes, ha a jó példával elől járunk. Választott képviselőként csak úgy lehetünk hitelesek, csak akkor tudunk érdemi válaszokat adni a feltett kérdésekre, ha mi magunk elsőkként regisztráljuk családtagjainkat, hozzátartozóinkat. Tudatosítsuk együtt minden magyar emberben, hogy a népszámlálás számunkra létkérdés, nem egyszerűen a statisztikáról szól. Csak erős, egységes magyar közösségként tudunk hatékony párbeszédet folytatni a román állammal. Csak együtt érhetjük el, hogy senki ne maradjon megszámlálatlanul, hogy mindenki magyarnak vallja magát – nyomatékosította a megyei elöljáró. A beszámolót követően kijelölték a megyei küldötteket is Simkó Lajos, Vitályos Barna, Simkó Attila, illetve Gombos Brigitta póttag személyében. Zárásként Borsi Lóránt a szervezet és közösségépítés fontosságára hívta fel a figyelmet, amihez sok sikert kívánt a magyar érdekvédelem helyi csapatának.

A beszámolót a küldöttgyűlés egyhangúan elfogadta, majd megválasztották a megyei küldötteket, Simkó Lajos, Gombos Brigitta, Iványi Ilona, póttag Vitályos Barna személyében. Borsi Lóránt politikai tájékoztatóval zárta a gyűlést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában