Műsorajánló

2022.05.26. 11:00

Rajzfilmzenék lesznek műsoron a filharmónia gyermeknapi koncertjén

Tóth Gábor

Főként rajzfilmek és animációs filmek zenéi lesznek műsoron a nagyváradi filharmónia jövő heti, rendkívüli gyermeknapi koncertjén, június 1-jén, szerdán 17 órai kezdettel az Enescu-Bartók teremben. Színpadon a filharmónia fúvósegyüttese, vezényel Lorenzo Moroni.

Természetesen a frissebb mozikultúrájú célközönséghez igazodik túlsúlyban a műsor, az elmúlt két évtized népszerű animációs filmjeinek zenéivel kedveskedik a gyerekeknek a filharmónia a fúvószenekari letétek megszólaltatásával. Olyan sikerprodukciók slágerei szólalnak majd meg, mint a Gru 2 (Despicable Me 2, 2013, ebből is a Happy), a Jégvarázs (Frozen, 2013, ebből a Let It Go), a Fel (Up, 2009), a Verdák (Cars, 2006), a Shrek (2001) vagy a Toy Story (1995). Szól még az Aladdin (1992) rajzfilmzenéje, de nosztalgiázhatnak a veterán 2d-s rajongók is Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki (The Flinstones) muzsikájára. A koncert viszonylagos kakukktojásai, amik bár tematikusan kicsit kilógnak a sorból, de humorban, vidám hangulatban nagyszerűen illeszkednek bele: a műsort kezdő játékkatona-induló, Parade of Wooden Soldiers – eredetileg különálló kompozíció, de 1938-ban a Disney használta fel aláfestésnek a Donald kacsa egyik epizódjában pingvinek masírozásához –, Leroy Andersontól Az írógép, valamint a műsor kalandokra pezsdítő záró száma, A Karib-tenger kalózai filmzenei egyvelege.

A gyerekek mellé nyilván szülőket, nagyszülőket is szeretettel várnak a filharmónia koncertjére, a belépők ára most kivételesen egységesen 10 lej. Jegyek a zeneintézmény pénztáránál és online is kaphatók: www.filarmonicaoradea.ro/events/muzica-din-desene-animate, www.bilete.ro/muzica-din-desene-animate.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában