Színes program

2022.05.19. 12:30

Nyílt nap a Lorántffy gimnáziumban

A 30. Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében rendezték meg hétfőn a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium nyílt napját, amelyen számtalan színes program várta nemcsak az iskola diákjait, hanem más érdeklődőket is.

János Piroska

Különleges nap várt hétfőn a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjaira, ugyanis a hagyományos tanórák helyett nyílt napi foglalkozásokat szerveztek a tanintézményben. Az elemi osztályosok Ki mit tud?-on mutathatták meg tehetségüket, volt focimérkőzés, villanyszerelés, a kémialaborban látványos kísérlet során „felrobbantották” az iskolát, a biológia laborban bibliai növényekkel ismerkedhettek meg, a második emeleti díszteremben Egyiptomba „utazhattak”, az Ezredévi emléktéren pedig aszfaltrajzversenyt szerveztek. A nagyok kincskereső útra indultak az iskola környékén, amelynek során különböző feladatokat kellett teljesíteniük: a piacon nyelvtörőt mondattak az arra járókkal, a várban pedig élő szobrot alkottak. A tevékenységek közül nem hiányozhatott a mozgás sem, a délelőtt során egy-egy vidám hangulatú flashmobot rendeztek az iskola udvarán. Délután focimérkőzések zajlottak a diáklányok és tanárnők, illetve fiúk és tanárok között.

„A Festum Varadinum keretében szerveztük meg a nyílt napot, aminek egyrészt az a célja, hogy a más iskolákban tanuló diákok is betekintést nyerjenek a tanintézmény belső életébe, ugyanakkor a saját diákjaink számára is a tantermen kívüli programokat próbáltuk megcélozni. Ugyanakkor ennek a napnak a célja az is, hogy az osztályközösségeket kicsit felbontsuk, és a gyerekek más korosztályú társaikkal is találkozhassanak. Úgy gondolom, hogy ezeknek a tevékenységeknek közösségformáló erejük van, és a két év bezártság után már éreztük mi, felnőttek is, de a gyerekek is, hogy vágyunk arra, hogy többet tudjunk együtt lenni, nemcsak a tanórai keretekben, hanem azon túl is” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Módi Kinga, az iskola igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában