Szabadidő

2022.05.20. 09:24

Megépült a kilátó

Fotó: Miu Aurelian

Erdon-összeállítás

Felépült a betfiai Somló-hegyen az új kilátó. A létesítményt a Szentmártoni Polgármesteri Hivatal építtette európai uniós forrásokból a régi, igencsak megromlott állagú helyén. A kilátóról szép panoráma nyílik Félixfürdőre és Nagyváradra. Már csak az utolsó simításokat végzik a helyszínen, pénteken lesz az átvételi bizottság helyszíni ellenőrzése, és a helyi önkormányzat nagy valószínűséggel átveszi az építményt, mondta Cristian Laza, Szentmárton polgármestere.

Forrás: Miu Aurelian

A kilátóhoz 278 méter hosszú, fakorláttal ellátott ösvényt is építettek, a kilátó maga 13,7 méter magas. A polgármester abban reménykedik, hogy a kilátó nemcsak a környékbeliek, hanem a fürdőtelepeket meglátogató turisták számára is komoly vonzerőt jelent majd. Egyébként a Bihoreanul beszámolója szerint sokan meg sem várták a hivatalos átvételt, hanem már az elmúlt napokban felmentek a fémszerkezetes kilátóhoz, melyet egy központi rúd köré csigalépcső formájában építettek meg, a három szint közötti magasság három méter. A mintegy egy millió lejes beruházás kivitelezői a Flachim Construct, a Darius Flor és a Term cégek voltak. A beruházást a Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési programból finanszírozták. 

Fotó: Miu Aurelian


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában