Küldöttjelölés

2022.05.26. 10:30

Margittán és Magyarkécen is beszámolt az RMDSZ

Szőke Ferenc

Május 23-án tartották meg az RMDSZ beszámoló és küldöttjelölő közgyűlését Margittán és Magyarkécen. Utóbbiban 18 órai kezdettel, Margittán pedig 19 órai kezdettel a művelődési ház konferenciatermében. A gyűlésvezető elnökség megyei küldötte Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettes volt, a helyiek közül pedig Árkosi Antal helyi és Demián Zsolt körzeti elnök. Elsőként Borsi Lóránt köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve, hogy mindössze két napirendi pont van: az elnökök beszámolója és a megyei küldöttek nevesítése. Tisztújításra ugyanis idén nem kerül sor. Őt követően Árkosi Antal tartotta meg a beszámolóját. Elöljáróban elmondta, hogy a tevékenységekre rányomta bélyegét a világjárvány, de ennek ellenére valamilyen módon a legfontosabb események megrendezésre kerültek. Volt úgy, hogy csökkentett létszámmal és úgy is, hogy maszk viselésével. A mindenki számára igen kedves nagy létszámú rendezvények azonban elmaradtak. Példaként az RMDSZ farsangi bált és majálist említette. A magyar kultúrához tartozó műsorokat, megemlékezéseket viszont megtartották. Ilyen volt a Magyar kultúra hete, a diákok évzárója, valamint a civil szervezetek által rendezett szavalóversenyek, szavalóestek. Részt vett az RMDSZ-csapat a horgász és főzőversenyen is. Frakcióvezetőként kitért arra is, hogy nagyon nehéz a jelenlegi frakciónak együttműködni a polgármesterrel. Szinte sohasem tudnak közös nevezőre jutni, pedig mindig próbálkoznak vele. Úgy látja, hogy nehéz lesz az együttműködés, de az RMDSZ frakció mindig a város érdekeit fogja képviselni. „Ez csak folytonos harc árán fog sikerülni”, mondta a helyi elnök.

Demian Zsolt a magyarkéci gyűlésről érkezett, így elsőkét arról számolt be mit szeretne az RMDSZ Magyarkécen megvalósítani: útfelújítás, művelődési ház, iskola felújítása, orvosi rendelő. „Sajnos a polgármesternek nincs ideje hatástanulmányokat készíttetni, addig pedig nem indulhatnak a programok”- mondta a körzeti elnök. A továbbiakban ő is kiemelte, hogy nem tudnak konszenzusra jutni a polgármesterrel. Ez akadályozza a projekteket. Fontos lenne a piaccsarnok megépítése, mely Berettyóújfaluval közös projekt keretében valósul meg, de ez is akadozik. Mindenképpen meg kell valósítani, mert különben a testvérváros is veszíti a saját részét. Jó hír, hogy hamarosan indulni fog a Goga Líceum felújítása és a Horváth János Elméleti Líceum étkezdéjének megépítése. Beszámolt arról is, hogy a margittai RMDSZ iroda és az ott működő Cseke Attila parlamenti irodája a magyarországi választásokra több mint 1000 embert regisztrált és a népszámlálás online kitöltésében több mint 500 embernek segített.

A beszámolót a közgyűlés résztvevői egyhangúlag elfogadták, majd nevesítették a 9 küldöttet a megyei közgyűlésre. A gyűlés zárta után még baráti beszélgetésekkel folytatódott a jó hangulatú együttlét.

Gyűlés

Örvénd körzeti RMDSZ május 29-én (vasárnap) 15.00 órakor körzeti beszámoló és küldöttjelölő gyűlést tart a kultúrházban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában